College en provincie in gesprek over oversteekplaatsen

GROESBEEK.LEUTH – Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Berg en Dal is met de provincie Gelderland in gesprek om de oversteekbaarheid op provinciale wegen door Groesbeek-Breedeweg en Leuth te verbeteren.


De Bredeweg in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Eigendom van provincie

Sociaal Groesbeek ziet de voetgangersoversteekplaats op de Bredeweg in Groesbeek-Breedeweg graag weer terugkomen en wilde van het college weten of zij er niet een aan kon leggen. “Nee”, aldus het college. “Onze gemeente is daartoe niet bevoegd. Zoals Sociaal Groesbeek weet is de weg door de Breedeweg namelijk in eigendom, beheer en onderhoud bij de Provincie Gelderland”.

Nut, noodzaak en mogelijkheden

Sociaal Groesbeek vroeg vervolgens of het college dan bereid is in overleg te treden met de provincie om alsnog zo`n oversteekplaats te realiseren. En dat is het geval. “In een bestuurlijk gesprek moeten de nut, noodzaak en mogelijkheden van oversteekplaatsen in Breedeweg en Leuth besproken worden”, aldus B&W. “Wij hebben inmiddels contact opgenomen met de gedeputeerden”.

Zebrapaden niet verkeersveilig

Een verzoek van het college aan de provincie om twee zebrapaden aan te leggen op de Bredeweg is eerder al afgewezen. “Uit onderzoek zou blijken dat zebrapaden niet verkeersveilig zijn”, schrijft het college in antwoord op vragen van Sociaal Groesbeek. In samenwerking met lokale werkgroepen wil de gemeente Berg en Dal proberen om de provincie ervan te overtuigen dat er toch een oversteekplaats moet worden aangelegd.

Actie

Sociaal Groesbeek-fractievoorzitter Hans Peters is niet tevreden over de gang van zaken vanuit de provincie. “Ik roep inwoners van Breedeweg op tot een gezamenlijke actie, zodat wij de provincie laten zien dat een zebra oversteekplaats wel degelijk nodig is”.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on College en provincie in gesprek over oversteekplaatsen

Reageren is niet toegestaan.