[Update] Gemeente maakt zwart gemarkeerde tekst openbaar

BEEK-BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal wil delen tekst uit documenten die via de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) zijn opgevraagd niet openbaar maken.

Het betreft stukken met informatie over de verkoop van het voormalige gemeentehuis van Ubbergen, dat in Beek-Berg en Dal staat. Daar is in het dorp nogal wat over te doen.

Beleidsopvattingen

Er is een bezwaarschrift ingediend vanwege de zwart gemarkeerde tekst in één van de documenten. Dat deel is zwart gelakt omdat het “persoonlijke beleidsopvattingen” bevat. Volgens artikel 11 van de WOB is dat toegestaan, maar kan de gemeente er ook voor kiezen om die informatie in niet tot personen herleidbare vorm alsnog te verstrekken.

Commissie Bezwaarschriften: “valt wel mee”

De Commissie Bezwaarschriften is zelf van mening dat de gemarkeerde tekst weinig inhoudelijke waarde heeft en het niet verstrekken van deze informatie slechts voeding zou geven aan het bestaande wantrouwen van de bezwaarmaker.

College: “Ongunstig”

Dat ziet het college net even anders. “De waarde van de zwart gemarkeerde, en dus niet openbaar gemaakte, passage is echter ook na 2,5 jaar nog zeer actueel en zal na openbaarmaking zeer ten nadele van de gemeente uitgelegd worden. Het zal voeding zijn om de handelswijze van de gemeente opnieuw ter discussie te stellen, hetgeen door de Commissie Bezwaarschriften wordt onderschat”.

Het bezwaarschrift is daarom door het college ongegrond verklaard. Het deel blijft zwart en de bezwaarmaker kan in beroep.

Update 02-05-2017
Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdagochtend nogmaals over dit onderwerp gesproken. “Het is storm in een glas water”, laat wethouder Alex ten Westeneind weten. “Het markeren van de tekst roept nu alleen maar vragen op”. Het college heeft daarom alsnog besloten de zwartgelakte tekst openbaar te maken. Het hele document hebben wij inmiddels ontvangen en staat hieronder. De tekst waar het om gaat staat ditmaal niet achter een zwarte streep, maar een gele en is dus zichtbaar.


Dossier voormalig gemeentehuis Ubbergen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Berlusconi

Maffia praktijken, strijkstok, onder de tafel schuiven. Glaasje wijn en een etentje erbij. En zwart is het.
Je moet overal vriendjes hebben.

splinter

Zooitje,tuig en zelf verrijking daar op het gemeentehuis .
Dat is al jaren aan de gang, opdoeken die zooi.
Wij betalen het wel bij via een omweg .
De Groente

Black Paper Shit.

Ze zijn zeker bang dat er koppen gaan rollen van 1 of meerdere gemeentelijke stropdassen als bekent wordt wat er achter de zwart gemarkeerde tekst staat. En tja, hoe raakt de burger het vertrouwen in de politiek toch kwijt? Stelletje laaierlichters.

panama papers

wat een schande! hebben jullie het wel gelezen? Misschien sprake van een storm in een glas water? ik snap uberhaupt niet dat het in eerste instantie is doorgehaald. dan had er geen haan naar gekraaid. mijn advies aan het college is dan ook niks meer doorhalen.

kiezer 2014
Voor mij een gevalletje van zand in de ogen strooien om handjeklap te verdoezelen. Er was geen enkele noodzaak of publiek belang mee gediend om dit object ff snel voor een dumpprijs te verpatsen voor de vorming van een nieuw college afgerond was in de nieuwe gemeente. Een handje vol vermogenden kopen tijdens de crisis pandjes voor dumpprijzen op, zo ook in top locatie Beek-Ubbergen. Er was geen noodzaak voor onze nieuwe gemeente om snel van dat pand af te zijn. Prijzen zouden zeker weer gaan stijgen. Zes ton is nu een lachertje. Waarom hadden die oud bestuurders dan die… Lees meer »
panama papers

gaat het hier over een koopsom, of over die onderhandeling? had het college een referendum moeten houden over de waarde van dat object? Of is het verstandiger dat het college een kundige taxateur inschakelt voor dit pand. de intonatie goed begrijpende zou ik een wob verzoek indienen voor het taxatierapport van dit gebouw op dat moment.het gaat hier om een onderhandelingsonderdeel dat niks te maken heeft met de waarde. de waarde stond dus al vast. kiezer 2014 ik vraag je om inhoudelijk te reageren.

kiezer 2014

@ panama papers;
Het pand is met een ton onder de vraagprijs verkocht in een niet openbare procedure en net een paar dagen voor de herindeling een feit was.
De onroerend goed markt moest nog uit het dal kruipen.
Waarom die haast?
Het pand is op de huidige markt en met de bestemmingsplan mogelijkheden van nu ongeveer het dubbele waard.
Daar moet je als bestuur van een gemeente verantwoording over af willen leggen!
Geen zwarte stiften of besloten overlegjes!

wpDiscuz