Toch subsidie voor muziekvoorstelling in Ooij

OOIJ – Begin april nam het college van burgemeester en wethouders (B&W) nog het besluit om geen € 5.500,- subsidie te verlenen voor de muziekvoorstelling Verhalen van de Ooij, ondanks het ambtelijk advies om dit wél te doen.


De kerk in Ooij. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Deze week hebben B&W besloten alsnog het geld beschikbaar te stellen.

“Het college ziet te weinig meerwaarde voor de gemeentelijke beleidsdoelen”, was de uitleg enkele weken geleden. Nu is er aanvullende informatie en is het ambtelijk verzoek om het eerdere besluit in heroverweging te nemen. Dat heeft het college gedaan.

Het evenement heeft een groot regionaal bereik en voor de gemeente Berg en Dal zijn er promotiemogelijkheden. De organisatie, muziektheater De Plaats, heeft een concept ontwikkeld waarin professionele kunstenaars/ kunstinstellingen zij aan zij samenwerken met lokale koren, orkesten, ensembles, harmonieën, fanfares, dansgezelschappen en toneelverenigingen. “De professionals van De Plaats zijn in staat lokale verenigingen met elkaar te laten samenwerken die dit normaal gesproken niet doen”.

Al met al reden voor het college om de subsidie te verlenen. Aan de provincie Gelderland is door De Plaats een bedrag van € 65.000,- gevraagd.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Toch subsidie voor muziekvoorstelling in Ooij

Reageren is niet toegestaan.