Burenruzie voorkomen?

GEMEENTE BERG EN DAL – Burenruzies komen in iedere buurt voor.

Overlast

Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren. Bijvoorbeeld uw buurman die zijn bus voor uw huis parkeert, de buurjongen die harde muziek draait of de buurkinderen die luidruchtig spelen. Nu het weer lente is en we vaker naar buiten gaan, is het misschien wel hét moment om deze kleine irritaties bespreekbaar te maken. Een paar tips.

Ga in gesprek

Ga het gesprek aan met elkaar! Blijf rustig en beheerst en vertel waarvan u overlast ervaart. Kijk of u samen tot een oplossing kunt komen. Voorkom dat een irritatie een dagelijkse ergernis wordt.

Vraag hulp

Komt u er samen met de ander niet uit? Dan kunt u hulp vragen: meld overlast bij de gemeente, vraag buurtbemiddeling om begeleiding of schakel de wijkagent in.

Buurtbemiddeling

Het is belangrijk dat het contact met uw buren goed blijft. Wanneer met elkaar praten niet meer lukt, kunt u terecht bij de Buurtbemiddeling. U gaat dan onder begeleiding van een buurtbemiddelaar nogmaals het gesprek aan. Kijk voor meer informatie over buurtbemiddeling op www.buurtbemiddeling.nl

Wijkagent inschakelen

Ook de politie is geregeld in uw wijk aanwezig. De wijkagent is het aanspreekpunt van de politie in uw buurt. Hij of zij kan u voorzien van tips over hoe om te gaan met overlastsituatie. Benieuwd wie uw wijkagent is? Kijk op https://www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten

Overlast melden bij de gemeente

Ervaart u overlast in de openbare ruimte door bijvoorbeeld afval, vernieling of andere hinderlijke situaties. Dan kunt u dit melden bij de gemeente. Dit kan digitaal of telefonisch via 14-024.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Burenruzie voorkomen?

Reageren is niet toegestaan.