Energiebewuste Nassaulaan: “Dat straatfeest komt er sowieso!”

BERG EN DAL – De afgelopen maanden deden Jorg en Merel Elfrink samen met nog 18 huishoudens uit de Nassaulaan in Berg en Dal mee aan het Klimaatstraatfeest.


De deelnemers van de Nassaulaan. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Hoe werkt dat?

Het idee achter de competitie is simpel: je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen. De straat die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch straatfeest. De Nassaulaan is geëindigd op de 10e plaats, een mooie prestatie! Het Energieplein Berg en Dal ging bij ze langs.

Initiatief genomen

Jorg zag in november een oproep om deel te nemen aan het Klimaatstraatfeest en aangezien het laatste buurtfeest plaatsvond in 2006, leek het de familie Elfrink een leuk idee om het nuttige met het aangename te combineren; “Door energie te besparen een straatfeest winnen. Dat leek ons wel wat!”.

Al met duurzaamheid bezig

Voordat Jorg en Merel zich inschreven voor de competitie waren ze al actief met duurzaamheid bezig: “Energiebesparing speelde een belangrijke rol bij de verbouwing van onze woning. Het huis komt uit 1956 en er waren nooit echte maatregelen genomen om de woning te verbeteren. Dat hebben wij dus gedaan door middel van een meerjarenplan, inmiddels hebben we het hele huis geïsoleerd, maken we gebruik van warmteterugwinning en hebben we zonnepanelen op het dak. We zijn ontzettend blij met de keuzes die we daarin gemaakt hebben”.


Jorg Elfrink (rechts) kreeg in februari een bespaarpakketje van wethouder Erik Weijers. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Nieuwjaarsborrel

Tijdens de nieuwjaarsborrel die Jorg en Merel organiseerden heeft het gezin andere huishoudens in de straat gevraagd om samen met hen deel te nemen aan de competitie. “We waren blij dat we zo veel medestanders vonden, bijna iedereen was enthousiast!” aldus Merel.

Warmetruiendag

Samen hebben de deelnemers uit de Nassaulaan allerlei acties uitgevoerd om punten te scoren voor de competitie. “We hebben bijvoorbeeld een workshop zelf zeep maken georganiseerd en meegedaan aan de Warmetruiendag” vertelt Merel. “En Jorg heeft elke maand een nieuwsbrief geschreven voor de hele straat. Het was al met al erg leuk om met de hele straat mee te doen”.

Bewust

De Nassaulaan heeft het Klimaatstraatfeest helaas niet gewonnen, maar zijn rijker uit de competitie gekomen: “Iedereen is zich weer eens bewust geworden van hoe makkelijk het is om energie te besparen en je ziet dat er een nieuwe opleving is gekomen in het contact tussen buren. Dus dat straatfeest, dat komt er sowieso!”.

Bron: DeGroesbeek.nl, Energieplein Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Energiebewuste Nassaulaan: “Dat straatfeest komt er sowieso!”

Reageren is niet toegestaan.