Boom kappen? Ken de regels

GEMEENTE BERG EN DAL – Wilt u een boom kappen in uw tuin? Let op! In sommige gebieden in de gemeente heeft u daarvoor een vergunning nodig.

Op de website van de gemeente Berg en Dal staat meer informatie over het kappen van bomen. U vindt hier de digitale bomenkaart. Of u belt met de gemeente via het algemene nummer 14-024.

De belangrijkste regels

• De gemeente heeft 364 waardevolle bomen aangewezen die niet mogen worden gekapt. Deze bomen staan in de lijst bijzondere houtopstanden. U vindt ze op de digitale bomenkaart.
• Er zijn in de gemeente vier groene zones. U heeft een vergunning nodig als de boom die u wilt kappen op 1 meter hoogte dikker is dan 30 cm. De groene zones zijn: Heilig Landstichting, Berg en Dal, Beek en Ubbergen.
• De gemeente heeft in de hele gemeente zogenaamde waardevolle laanstructuren aangewezen. Dit zijn bomen langs belangrijke wegen. Deze bomen staan vooral op gemeentegrond.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
wally

kijk eerst eens in het staats bos over bomen kappen het lijkt echt nergens meer op .

wpDiscuz