50 jaar kerk in Berg en Dal

BERG EN DAL – Op 19 juni 1966 werd de eerste steen gelegd en nog geen jaar later op 4 april 1967, werd de nieuwe kerk geconsacreerd door Mgr. drs. J.W.M. Bluyssen.


De kerk aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dit heugelijke feit vieren wij op zondag 14 mei a.s. in aanwezigheid van Mgr. dr. G.J.N. de Korte, Bisschop van ’s-Hertogenbosch, die in de eucharistieviering, die om 10.30 uur begint, zal voorgaan.

Muziek

De koren Kallíope en het Gemengd koor Berg en Dal zullen deze dienst samen ondersteunen. Na de eucharistieviering is er een gezellig samenzijn op het nabijgelegen Landgoed De Wijchert, daar waar het allemaal begon. Muziekgezelschap Edelweisz zal dit muzikaal opluisteren.

Tentoonstelling

Op De Wijchert is er een schilderijententoonstelling van Martha van Lith ingericht, hier zijn vele stukken direct te koop voor geïnteresseerden en enkele grotere stukken, die via inschrijving worden verkocht. Daarmee maakt u het mogelijk dat het goede doel dat de Parochie, in overleg met de Groesbeekse Tehuizen, heeft gekozen te realiseren..

Martha van Lith

Vele stukken worden ook nog tentoongesteld en verkocht in de expositieruimte van Hotel ’t Spijker in het weekend, 21 en 22 mei. Ook daar kunnen liefhebbers stukken direct kopen en meenemen en enkele ook via voorinschrijving worden gekocht. De schilderijen zijn aquarellen, acryl- en olieverfschilderijen van Martha van Lith uit Nijmegen en zijn door haar beschikbaar gesteld voor dit goede doel.

Expositie en directe verkoop van schilderijen van Martha van Lith en enkele bijzondere stukken bij voorinschrijving vindt plaats:

• in De Wijchert op zondag 14 mei na de Eucharistieviering van 12.00 – 14.30 uur;
• in hotel ’t Spijker in Beek-Ubbergen op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei van 12.00 – 16.00 uur.

U bent voor deze activiteiten van harte uitgenodigd.


Aankondiging 50 jaar kerk Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on 50 jaar kerk in Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.