Drie nieuwe woningen aan Zevenheuvelenweg Berg en Dal

BERG EN DAL – Aan de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal, nabij de Bosweg en Clarenbeekseweg, komen drie nieuwe vrijstaande woningen.


Zevenheuvelenweg 60 en 62 in Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De gemeente Berg en Dal is in principe akkoord met een herziening van het bestemmingsplan.

Dubbele woonhuis gesloopt

Ter plaatse staat er een dubbele woning die in 1920 is gebouwd en waarvan één woondeel op dit moment nog verhuurd wordt. De dubbele woning wordt gesloopt, omdat het niet meer in goede technische staat verkeert. Het gaat dan met name om de geluidisolatie, thermische isolatie en technische uitrusting. Het pand is niet beschermd als monument en is ook niet vanuit de cultuurhistorie waardevol.

Niet rendabel

De eigenaar zegt dat renovatie niet rendabel is vanwege de ruimtelijke beperkingen. De verbouw- en aanpassingskosten worden hierdoor veel te hoog. Nieuwbouw ligt dan meer voor de hand en er is verzocht om drie vrijstaande woningen te realiseren, in plaats van de mogelijke 2 hoofdgebouwen aaneen en één vrijstaande woning.

Verdere stappen

“Vanuit ruimtelijk oogpunt bestaan er geen bezwaren tegen dit voornemen en vanuit volkshuisvestelijk oogpunt ook niet”, aldus het college van B&W. De initiatiefnemer kan nu een stedenbouwkundig bureau inschakelen. Het college moet de definitieve plannen vervolgens nog goedkeuren en de gemeenteraad moet het bestemmingsplan dan nog vaststellen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Drie nieuwe woningen aan Zevenheuvelenweg Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.