[Foto’s] Anti-hondenpoepbordjes bij Titus Brandsmaschool

BERG EN DAL – Woensdagochtend heeft wethouder Alex ten Westeneind samen met kinderen (groep 8) van de Titus Brandsmaschool in Berg en Dal 4 anti-hondenpoepbordjes onthuld.


Giel Pouwels onthult samen met wethouder Alex ten Westeneind een bord aan het Hamersveld in Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Zelf ontworpen

Alle bordjes staan in de buurt van de basisschool. De bordjes zijn door de kinderen zelf ontworpen. De kinderen gaan flyeren in de wijk. De bordjes zijn een resultaat van het project “Berg en Dal door de ogen van Jongeren”. Hier hebben verschillende scholen aan meegedaan, waaronder basisschool Titus Brandsma.

Wat is het project Berg en Dal door de ogen van Jongeren?

Jongeren hebben in kleine groepjes foto’s gemaakt van dingen in hun omgeving waar zij blij mee zijn, waar zij minder blij mee zijn en van de dingen waar zij van dromen. Daarna hebben ze met de hele klas bepaald welke foto’s zij de belangrijkste vonden. En welke oplossingen daarbij hoorden. Hier hebben ze een poster van gemaakt.

Leermoment

Op dag 2 presenteerden de kinderen hun foto’s aan de gemeente. Wethouder Alex ten Westeneind kwam met een verkeerskundige langs op de Titus Brandsma. Samen met de klas hebben ze bekeken wat het beste idee was en of het idee ook daadwerkelijk uitgevoerd kon worden. Via het project leren de kinderen wie er plannen bedenkt in een gemeente, wie de besluiten neemt en wie de plannen uitvoert. Maar zij leren ook wat zij zelf kunnen doen als ze een goed idee voor de buurt hebben.

Kinderen zijn hondenpoep zat

De kinderen van basisschool Titus Brandsma waren alle hondenpoep rond de school en bij Hamersveld helemaal zat. Vandaar dat de zij kozen om zelf anti-hondenpoepbordjes te ontwerpen en te plaatsen. Het budget daarvoor was € 500,-. Het zijn uiteindelijk 4 bordjes geworden, ontworpen door Eline Rijk, Giel Pouwels, Malik Elmans en Michelle Warrilow. Zij mochten ieder hun eigen bord onthullen.

De Titus Brandsmaschool telt op dit moment 119 leerlingen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Volger

En nu ook bij het Vossehol,al dat geouwehoer hondenbelasting invoeren en handhaven,geen zakje of schepje en de hond zijn behoefte op het grasveld laten doen 90€ boete,opvoeden noemen ze dat.

Honden bezitter

En nu nog bordjes met ruim je snoep,blikjes,wietzakjes en al het zwerfvuil wat zowel kinderen als volwassenen weggooien.

Joep

Beste honden bezitter,
het gaat hier over hondenpoep en nergens anders over. En ja het is heel erg dat er baasjes honden laten schijten op speelveldjes, dus bekeuren die aso’s.

Honden bezitter
Joep. Het gaat wel vaker over hondenpoep. En ja er zijn helaas baasjes die de stront niet opruimen. Maar ik durf te wedden dat ik meer zwerfafval zal vinden dat jaren nodig heeft om te vergaan dan hondenpoep die binnen 1 week vergaan is. Dus die blagen en rotzooi makers ook direct op de bon slingeren. Eindeloze discussie als niet iedereen zijn eigen troep opruimt. p.s. er staan ook bijna geen prullenbakken meer waar je zowel de poep als rotzooi kunt in gooien. En ook daar durf ik om te wedden dat geen enkele hond de prullenbakken vernield maar de… Lees meer »
karin

goed initiatief! ik loop zelf veel met de hond en vind het schrikbarend hoeveel stront ik overal tegenkom. ik ruim alleen de poep van mijn eigen hond op en heb mezelf als doel gesteld elke wandeling iets van zwerfafval op te ruimen. ik heb nog nooit hoeven zoeken…

wpDiscuz