Millingse jongeren knappen hun buitenverblijf op

MILLINGEN AAN DE RIJN – In Millingen aan de Rijn zijn jongeren druk bezig met het opknappen van hun buitenverblijf: het voetbalveld en twee zeecontainers. Deze plek grenst aan de grote speeltuin aan de Steenstraat.


Foto: gemeente Berg en Dal.

Heel veel vuil

Het voetbalveld en de zeecontainers zijn er inmiddels enkele jaren. Verschillende jongerengroepen hebben hiervan gebruik gemaakt. De groep dit er nu veel komt, heeft aan de bel getrokken. De plek is namelijk vies, in de containers is vuurtje gestookt waardoor dingen stuk zijn en er ligt vuil, heel veel vuil! Toen de jongeren de gemeente om actie vroegen was de eerste vraag vanuit de gemeente: “wat kunnen jullie zelf doen?”. Daarop gaven de jongeren aan bijna alles zelf te kunnen. De gemeente zal ze vooral helpen met gebruikte materialen. De gemeente heeft hiervoor aan de jongeren een budget beschikbaar gesteld.

Schoonmaken, schilderen en opknappen

Op vrijdag 5 mei zijn jongeren gestart met de eerste actie. Zelf hebben ze de stroom en water geregeld bij carnavalsvereniging de Deurdouwers. Ook hadden ze zelf een slijptol, schuurmachine en hogedrukspuit meegenomen van huis. Na heel wat uurtjes werk zag de plek er al stukken beter uit. Maar, het einde van het project is voorlopig nog niet in zicht. De volgende actie is het schilderen van de twee zeecontainers en het opknappen van bankjes. Als dat klaar is, dan gaan de jongeren zelf straatwerk voor de containers leggen. De gemeente geeft de jongeren gebruikte stenen. Verder regelen zij alles zelf.

Als ze straks klaar zijn, dan hebben ze weer een fris verblijf.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Dus als ik een bende van mijn huis maak kan ik ook bij de gemeente aanbellen om verf en stenen te vragen?

Toontje

Zo werkt het in Nederland, ons Vaderland, wel op meer maatschappelijke gebieden, Henk. Maak er een zooitje van en de overheid steekt gretig de helpende hand toe. Probeer je keurig je eigen boontjes te doppen en betaal je je de spreekwoordelijke pleuris aan belastingen, kun je gaan staan waar de bezemsteel staat.

Jean-Paul

@Henk en @Toontje, wij zijn allemaal jong geweest. Hiermee keur ik het ‘maak er een zooitje van en de (plaatselijke)overheid komt met geld over de brug’ gedrag niet goed. Iets als dit is van alle tijden en als je jongeren op deze manier bijstaat leren zij er van. Als deze jongeren straks ouder zijn zullen zij inzien wat zij fout hebben gedaan. En ik vind dat de gemeente in deze goed gehandeld heeft.

wpDiscuz