[Foto’s] Eerste Vitaliteitsdag in Berg en Dal

BERG EN DAL – Zaterdag was er een Vitaliteitsmarkt in Berg en Dal.


Openingswoord door wethouder Sylvia Fleuren. Er stond zaterdagmiddag een toektoek (geleend) bij Kerstendal. Medio juni krijgt men een eigen toektoek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Berg en Dal Vitaal

Deze Vitaliteitsdag is de aftrap van Berg en Dal Vitaal; een initiatief om ontmoeting tussen dorpsbewoners te bevorderen. Namens de gemeente verrichtte wethouder Sylvia Fleuren de opening. Zij sprak haar waardering uit voor dit initiatief en hoopt dat buurtbewoners elkaar aan weten te sporen om deel te nemen aan de activiteiten die hieruit ontstaan.

Verenigingen

Inwoners konden bij dorpshuis Kerstendal terecht voor ontmoeting, informatie en activiteiten. Verenigingen die in Berg en Dal bewegen en ontmoeten, zoals de KBO, maar ook dierenpark Vijverhof, gaven informatie aan iedereen mee en hielden demonstraties om leden te werven.

Fittest

50-plussers kregen de mogelijkheid om gratis hun fitheid meten via de “Galm test” (Gronings actief leef model). Een test die iets meer dan een uur in beslag neemt en waar je na afloop direct de resultaten samen met een beweegadvies mee naar huis krijgt.

Toektoek

Op het plein voor Kerstendal stonden een mozaïektafel en een (leen)toektoek. Een Toektoek is een soort elektronische golfkar die ouderen naar diverse bestemmingen binnen het dorp Berg en Dal brengt. Het idee van Mariken Sünnen en Marian Zweers is een jaar of twee geleden ontstaan en één van de inwonersinitiatieven van de werkgroep “Berg en Dal Vitaal”.

De planning is dat men medio juni een eigen toektoek, onder de vlag van Dorpsraad Berg en Dal, krijgt. Diverse partijen hebben daar een bijdrage aan geleverd. Zaterdag waren er in ieder geval al wat proefritjes.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Di toektoek lijkt meer op een opgepimte lelijk eend

R. Ommel

Wat een lelijk ding die toek toek .

wpDiscuz