Mooi door de Ooij 2017

OOIJ – Dit jaar wordt voor het 4e jaar op rij Mooi door de Ooij georganiseerd.

Skeeler- en wielrentocht

Een skeeler- en wielrentocht (met Hotel-Restaurant Oortjeshekken als vertrekpunt) die wordt georganiseerd door de Nijmeegse schaatsvereniging is samenwerking van “Sporters voor Natuur” om geld in te zamelen voor natuurprojecten. Op deze manier “bedanken” de verenigingen de natuur voor diens bijdrage aan hun sportervaringen.

Vier onderdelen

De deelnemers hebben de keuze uit 4 onderdelen. Er kan bij het skeeleren worden gekozen voor 28 of 56 kilometer, waarbij de route door de mooie polders rondom Ooij lopen. Bij het wielrennen kan worden gekozen voor 90 of 120 kilometer. Hierbij lopen de routes door de polder, de bossen en de heuvels rondom Nijmegen. De exacte routes bekijken kan op de website.

Deelname

Deze tocht is echt een sportieve gezinsactiviteit. Deelname is mogelijk voor jong en oud, en van beginners tot gevorderde rijders (hier wordt in de groepen rekening mee gehouden). Deelname is voor iedereen toegankelijk met een inschrijftarief van € 10,– (op vertoon van geldige studentenkaart € 2,50 korting). Er zijn in totaal 200 startplekken te verdelen dus het aantal aanmeldingen is beperkt! Schrijf je dus snel in!

“Pechauto” aanwezig

De tocht wordt in groepen gereden die voorzien zijn van zogenaamde voorrijders die van te voren de routes hebben verkend. Onderweg zal er worden gepauzeerd en krijgen de deelnemers een lunchpakket, en bij terugkomst bij Oortjeshekken ook nog een consumptie achteraf. Ook is er een “pech”auto aanwezig die zowel technische ondersteuning als EHBO kan bieden.

Goed doel

Alle euro’s die onderaan de streep overblijven worden overgemaakt naar een goed doel. Dit jaar is het goede doel een project van Natuurmonumenten voor de aanleg van een wildtunnel onder de Groesbeekseweg, die twee delen van de Mookerheide van elkaar scheidt.

Voor meer informatie kijk op: www.mooidoordeooij.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Mooi door de Ooij 2017

Reageren is niet toegestaan.