Rekenkamer start onderzoek naar aanleg fietspad spoorkuil

GROESBEEK – De rekenkamercommissie (RKC) van de gemeenteraad van Berg en Dal gaat een onderzoek doen naar de besluitvorming rond de tracékeuze en de aanleg van het fietspad door de spoorkuil.

Het fietspad werd in de week van 24 november 2014 plots aangelegd.

Gedoe

Dat zorgde voor nogal wat problemen in verband met beschermde diersoorten, waarover via deze link een dossier te lezen is. Inmiddels kan iedereen gebruik maken van het fietspad en zijn er aanvullende maatregelen getroffen.

WOB-verzoek

In januari 2015 heeft de Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) in het kader van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) een verzoek ingediend om documenten rond het omstreden besluit boven water te krijgen. De WOB is voor burgers een middel om een overheid te dwingen bepaalde stukken openbaar te maken. Of je ze daadwerkelijk krijgt is een ander verhaal. Wat blijkt? Intern zijn er, zo zegt WMG na hun WOB-verzoek, geen stukken waarin te lezen is hoe het besluit om het fietspad aan te leggen tot stand is gekomen. De werkgroep kreeg alleen stukken die al openbaar waren.

“Helemaal niets over besluit”

“Zelfs geen pagina’s tekst met zwartgelakte passages zoals we allemaal kennen uit de media, helemaal niets”, aldus WMG. “De dienstdoende gemeenteambtenaar beweerde tot onze grote verbazing dat er niets op papier stond van de interne besluitvorming over de aanleg van het fietspad. Geen ambtelijke notities, geen voorstellen aan het college, geen collegebesluiten, nul komma nul!” De RKC heeft onlangs vooronderzoek gedaan en op basis daarvan besloten de zaak verder te gaan onderzoeken.

Rekenkamercommissie

De commissie is in het leven geroepen om te onderzoeken of het gemeentebestuur (raad, college) het werk goed doet. In Berg en Dal bestaat de RKC uit vier raadsleden en een extern voorzitter. Zij worden ondersteund door de griffier. De rekenkamercommissie heeft € 16.000,- ter beschikking voor het uitoefenen van haar taak.

In november wordt het rapport verwacht.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
pedro

het getouw trek begint weer

Hyballa

En terecht , wij als gewone burger dienen ook de procedures te volgen.
Plaatselijke overheid helemaal.

Rosi

Gaat dit nog meer geld kosten ?

realist

serieus, mensen ga iets nuttigs doen ipv gemeenschapsgeld uitgeven.

theo p

Ik zou graag willen weten wie die dienstdoende ambtenaar is want volgens mij heb ik daar ook nog wel iets van

Jan Norp

Besluit is gewoon als een decreet op zijn Trumpts genomen.

Allesweter

Theo p, wat heb jij dan over die kerel? Corrupt of …….

wpDiscuz