Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn 2017

MILLINGEN AAN DE RIJN – De eerste zondag van juli. Traditiegetrouw oldtimers in Millingen aan de Rijn.

Een evenement gekenmerkt door laag drempeligheid, alles wat wielen heeft is welkom. Verrassend in ideeën, altijd wat nieuws en dat al 30 jaar. We hebben het dan natuurlijk over Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn.

Begon klein in 1988

Wat begon als een rondritje met 38 auto’s in 1988 met als naam Oldtimer en Klassiekertreffen liep geruisloos over in het Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn met jaarlijks 350 deelnemers. Gebleven is de zorg om voor deelnemers en publiek een boeiende dag neer te zetten.

“De buurman had er ook zo een”

Waar de oldtimerwereld doet voorkomen dat het draait om Ferrari, Bugatti, Jaguar en andere grote merken, weten ze in Millingen dat gewoon al gek genoeg is. Herkenning in de vorm van de auto’s uit de jeugd van de bezoekers. Mijn vader, buurman, oom of de notaris had er zo een. Dat is het waar het om draait. De boer ontmoet de advocaat in Millingen en niet om een geschil maar een gezamenlijk interesse.

Veel te zien

Om 10.00 uur start de dag met een toertocht en een programma alwaar u met de vreemdste dingen oog in oog kunt komen te staan. Grote wielen, kleine wielen, spaakwielen, brede wielen, houten wielen, zelfs zwenkwielen komt je er tegen. Optredens van Bicycle Team Juliana, thema tentoonstellingen, 50 jaar NSU, 50 jaar AMG, 100 jaar Ford en Fordson Tractoren in samenwerking met de Historische Motoren en Tractor vereniging. Verder zijn er nog een onderdelenmarkt, Meccano show, auto’s, motorfietsen, brommers, vrachtauto’s, tractoren, stationaire motoren, een rallyebivak met servicetrucks uit de Maroc Desert Challenge, kinderspelen, dans, terrassen en tot slot nog veel gezelligheid.

Bezoek op zondag 2 juli dit gratis evenement en maak het mee. Een dag om niet gauw te vergeten. Voor info en of deelname kijk op www.historischvervoer.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn 2017

Reageren is niet toegestaan.