Kick-off event nieuw wielerevenement Berg en Dal

BEEK-BERG EN DAL – Vrijdagavond was er in de brasserie van het Kulturhus in Beek een informatieavond over het nieuwe wielerevenement “De Omloop der Zevenheuvelen”. Dat heeft op 9 juli plaats.

Op de kaart

“De Omloop der Zevenheuvelen moet het wielrennen in Berg en Dal en omgeving weer op de kaart zetten”, kijkt organisator Joost van Wijngaarden tijdens het Kick Off-event vooruit op het evenement. “Jarenlang is er geen vaste wielerkoers meer geweest in de schitterende heuvels die deze regio rijk is, daar gaan wij verandering in brengen”.

“Uitgroeien tot Klassieker”

Stichting Wielerevenementen Mercurius hoopt met de organisatie van hun evenement weer iets blijvends neer te zetten op het gebied van wielrennen in de regio. “Dit nieuwe evenement heeft de potentie uit te groeien tot een echte klassieker. Als we zien hoeveel enthousiasme de aankondiging van ons evenement onder deelnemers en wielerfans teweeg heeft gebracht, is het wel duidelijk dat er vraag naar een evenement als dit is”, concludeert Van Wijngaarden.

Historie

Het is een gezellige bedoeling in de brasserie van het Kulturhus in Beek, als de organisatie haar plannen uit de doeken doet. Naast informatie over het evenement en een ludieke wielerquiz, is er ook aandacht voor de historie van wielrennen in de omgeving. Organisator van de voormalige Ronde van Beek Jan Drijdijk vertelt vol trots hoe het er destijds aan toe ging tijdens het selectieve rondje over de stuwwal. “Doodzonde dat zoiets de afgelopen jaren ontbrak in deze regio. Tijd om daar iets aan te doen!”, richt organisator Van Wijngaarden de aandacht weer op het nieuwe evenement.

Profs en recreanten

De eerste editie van de Omloop der Zevenheuvelen vindt over een maand plaats. Het evenement kent onderdelen voor fanatieke wielrenners met een wedstrijdlicentie, maar ook de breedtesport wordt bediend. Zo staat er een wedstrijd voor recreanten op het programma en wordt er een toertocht uitgepijld door de omgeving. “Deze toertocht, die 9 juli in de ochtend plaats heeft, is geschikt voor de fietser die het lekker rustig aan wil doen en van de mooie omgeving wil genieten. Zowel getrainde toerrijders, als ook ouderen op elektrische fietsen en mindervalide fietsers komen in aanmerking voor deelname aan onze toertocht. We vinden het belangrijk dat het echt een evenement voor iedereen wordt”.

Muziek

De verzamelde wielerfans maakten er samen nog een gezellige avond in Beek, geholpen door de uit Beek afkomstige DJ Lennaeet Stronks, die de avond van muzikale omlijsting voorzag. Meer informatie over de Omloop der Zevenheuvelen is te vinden op de website van het evenement. Hier kunnen wedstrijdrenners en toerfietsers zich bovendien inschrijven.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
rammstein

neem aan dat de iedereen op het fietspad rijd….
mooie gelegenheid om boa,s in te zetten.

f-off

Fuck Off met die wielerrenners, al ellende genoeg ervan, en vooral s,weekends kan men nu al niet meer fatsoenlijk in groesbeek en vooral de 7-heuvelen wandelen of fietsen zonder constant die maniaken in de gaten te houden, het is hier nu al de pan behoorlijk uit rijzen, elk jaar al drukker en drukker, en nu nog een evenement erbij, hou toch op…….

Hans

absurd! Ik heb net op de website gekeken en het duurt van half 10 to 6 uur. Betekent dat dat wij hier in Groesbeek opgesloten worden voor die hele periode?

Barbara.

Een mooi initiatief

henk

ze fietsen hem alleen verkeerd om……… enigste lastige klimmetje is nu de derdebaan. Terwijl de oudekleefse baan omhoog veel zwaarder is. Zevenheuvelen weg is zo te nemen aangezien je vanaf beide zeide boven op een heuvel begint en daardoor voldoende vaart hebt de volgende heuvel te nemen. Daarbij is het heuveltje in de waldgraaf een goede spelbreker als je hem heuvel opneemt, doordat je daar haaks om moet en moet aanzetten. Jammer dat ze de ronde verkeerd om fietsen.

En wat ook jammer is is dat je als aanwonende nog niets gehoord hebt van de organisatie over hoe of wat………

henk

waarom staat er beek/berg en dal in de titel????? Ze komen niet eens door beek heen en het de helft wordt in groesbeek afgelegd!

Edit redactie:
Het Kick Off-event had vrijdagavond plaats in Kulturhus Beek (gem. Berg en Dal), en daar gaat het bericht/verslag hier voornamelijk ook over. Daarom is er gekozen voor die plaatsnaam.

Bij de aankondiging van het evenement zelf is er in februari gekozen voor de plaatsnamen Groesbeek en Berg en Dal, zie http://www.degroesbeek.nl/sport-nieuws/68140/nieuw-wielerevenement-omloop-der-zevenheuvelen/.

wpDiscuz