Duurzame mobiliteit: goed op weg

BEEK-BERG EN DAL – Op 28 juni is er weer een DuurzaamBeek Café in het Kulthurhus Beek.

Van A naar B

We wonen met bijna 35.000 mensen in de gemeente Berg en Dal en we zitten niet stil. Iedereen beweegt zich en doet dat op eigen manier: met de fiets, auto, elektrisch, openbaar vervoer en soms te voet. Het DuurzaamBeek Café geeft aandacht aan duurzame mobiliteit tijdens de bijeenkomst op 28 juni 2017 in het Kulturhus in Beek.

Programma

Hoe vervoeren wij ons, kan dat duurzamer? Hoe moet de openbare ruimte worden ingericht en hoe zit het met openbaar vervoer? Hierover praat Ron van Duin uit Millingen aan de Rijn, expert in Mobiliteit en Logistiek aan de TU Delft en Hoge School Rotterdam. Hij zal ook het project Cargo Hitching toelichten, dat is gestart in Berg en Dal in samenwerking tussen Pluryn en BRENG.

Meer onderwerpen

Na deze informatieve en prikkelende inleiding zijn er onderwerpen waar we allemaal mee te maken hebben: kunnen we auto’s delen, hoe duurzaam is elektrisch vervoer, waar staan toch die laadpalen in de gemeente? Hierover spreken Karla Mulder, Eldert Baars en wethouder Erik Weijers. Tot slot hebben we een samenvatting van eerdere DBCafé’s en wat deze teweeg hebben gebracht. Ook kunt u aangeven welke thema’s u behandeld wilt zien in de toekomst.

Duurzaam platform


Het DuurzaamBeek Café is hét platform om elkaar te ontmoeten, informatie te vergaren en te delen, nieuwe initiatieven op te zetten en vooral om samen te werken aan duurzaamheid in Beek. Zoals altijd kunt u aanschuiven bij een van de thematafels aan om van gedachten te wisselen over de verschillende onderwerpen. Vaak leidt dat tot verrassende ideeën en initiatieven. Breng familie, buren en vrienden mee om samen te bespreken hoe we onze mobiele voetafdruk kunnen verduurzamen.

Koffie en thee staan klaar en René Cremers zorgt voor het muzikaal onthaal. Wij verrassen u graag op woensdag 28 juni 2017 vanaf 19.30 uur. Kijk ook op www.duurzaambeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Duurzame mobiliteit: goed op weg

Reageren is niet toegestaan.