Nieuwe deelnemers aan Energieconvenant Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Vorige week hebben pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg en de ZZG Zorggroep zich aangesloten bij het Energieconvenant Berg en Dal. Zij spreken daarmee af ieder jaar 3 tot 5% CO2-uitstoot te verminderen.

Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg

De keuken van pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg wordt helemaal verlicht door LED. Door de nieuwe serre wordt de “oude buitenmuur” als het ware geïsoleerd. Daardoor is er minder gas nodig om alles te verwarmen. Ook is het restaurant de mogelijkheden voor zonnepanelen en een laadpaal aan het onderzoeken. Op deze manier kan de CO2-uitstoot misschien verder omlaag.

ZZG zorggroep

Een warmte-koudeopslag systeem verwarmd en koelt de drie nieuwste gebouwen van ZZG (Kloostertuin, het Herstelcentrum en Eikenhorst). Zo’n systeem haalt warmte en kou uit de bodem. Daarnaast gaat ZZG de gebouwbeheersysteem verbeteren en zonnepanelen en zonnecollectoren plaatsen.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nieuwe deelnemers aan Energieconvenant Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.