“Nieuwe paaltjes Van Randwijckweg veel geraakt”

BEEK-BERG EN DAL – De lokale partij “Voor Berg en Dal” maakt zich zorgen om de verkeersveiligheid op de vernieuwde Van Randwijckweg in Beek-Berg en Dal.


Vernieuwde Van Randwijckweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Flink beschadigd

En dan gaat het met name om de flexibele zwart-witte paaltjes die tussen het fietspad en het weggedeelte staan. Die worden geraakt door automobilisten. “Ze zijn bijna allemaal flink beschadigd en zichtbaar aangereden”, aldus fractievoorzitter Jos Peters.

Betere bescherming voor fietsers

De paaltjes zijn er neer gezet zodat de fietsers beter beschermd worden. Automobilisten zullen nu niet op het fietspad komen, of vlak langs de fietsers af rijden. Probleem is wel dat zij door het uitwijken op de middenstreep rijden.

Geen claims

Dat er paaltjes geschampt worden is bekend, liet ook wethouder Alex ten Westeneind donderdagavond weten na de vragen van Voor Berg en Dal daarover. “Ik rij er zelf regelmatig langs en dan zie ik dat ze geraakt zijn. Er zijn bij de gemeente geen klachten bekend of claims ingediend. We gaan het evalueren, maar het is bedoeld om de veiligheid te verhogen. De paaltjes zijn tot stand gekomen in overleg met de omgeving.”

Parkeren

Over de verkeersveiligheid in het algemeen zei Ten Westeneind het volgende: “Er komt nog een evaluatiemoment, maar de ervaring nu is dat er aanmerkelijk minder snel wordt gereden”. Tot slot vroeg Peters aandacht voor het parkeren. “Mensen parkeren de auto half op het trottoir en half op de weg. Dat is niet nodig, want er zijn voldoende parkeerhavens. Dat creĆ«ert een gevoel van onveiligheid, de weg is al smal”.

Herinrichting

In februari en maart is men bezig geweest met groot onderhoud aan de weg. Voetpaden zijn vernieuwd, er zijn LED-lichtmasten geplaatst en er ligt nieuw asfalt met een aanliggende fietsstrook voor fietsverkeer heuvelop. En daarlangs dus de paaltjes.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on “Nieuwe paaltjes Van Randwijckweg veel geraakt”

Reageren is niet toegestaan.