Programma Historisch Vervoer Millingen 2017

MILLINGEN AAN DE RIJN – Waar zag u het? Op de borden langs de weg op de posters? De etalage van Albert Heijn? In de media? Of wist u het gewoon?

De eerste zondag van juli is het Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn (HVM). Dit jaar is dat op zondag 2 juli en staat er in Millingen voor jong en oud weer een feestdag te wachten met zeer afwisselend programma.

Het begin

Om 10:00 uur zal burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal de start afnemen van de toertocht van de 350 deelnemende voertuigen. Afkomstig uit geheel Nederland, Duitsland en Belgi├ź. Dit wordt vooraf gegaan door optredens van het jeugdteam van Bicycle-team Juliana en Fanfare Una uit Kekerdom.

Programma

Terwijl de deelnemers een mooie toertocht maken is er in het centrum al van alles te zien. Al eens een bivak van een woestijnrally van kortbij gezien? Het AH-plein staat er vol mee. Maar er is meer. We zullen enkele activiteiten even op een rijtje zetten:

– Draaiorgel de Korsikaan uit Nijmegen;
– Een eierbakmachine achter de tractor;
– Kunstfietsen;
– Hot- en Rat rod voertuigen;
– Stationaire motoren en miniaturen;
– Een onderdelenmarkt;
– Steampunk;
– Kinderen kunnen spelen, koeien melken en zich laten schminken;
– In de “Natte Tent” de Modeltruckers en in de “Droge Tent” een grote Meccano en Fisher-Price tentoonstelling;
– Na de middag een heel bijzondere daklozenopvang rondom de kerk. Rondleidingen in de kerk St. Antonius van Padua. Wist u dat de kerk van Millingen ge├»soleerde biechtstoelen had om voor de vaak slechthorende werknemers van de scheepswerf ook enige vorm van discretie te garanderen tijdens de biecht?

Hoogtepunt van de dag

Hoogtepunt van de middag zijn, zo zegt de organisatie, de optredens van Bicycle team Juliana, voor Millingenaren bekend, maar voor diegene die hun kunnen nog nooit zagen; erg bijzonder. En dan tot slot nog de thema tentoonstellingen van 100 jaar Ford en Fordson Tractoren, Mercedes AMG 50 jaar en NSU 50 jaar.

30 jaar HVM; bedankt!

Historisch Vervoer Millingen 2017 is de 30e editie van dit evenement. De organisatie wil diverse personen, vereniging en andere betrokkenen bedanken. Zij noemt; collega verenigingen in Millingen aan de Rijn, de lokale media, onze sponsoren, burgemeester, wethouders, medewerkers van de gemeente Berg en Dal, de Millingse horeca, omwonenden en vooral de meer dan 50 HVM-vrijwilligers.

Laten we er weer een feestje van maken! Entree is overigens gratis.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Programma Historisch Vervoer Millingen 2017

Reageren is niet toegestaan.