[Foto’s] Nieuw toestel op Wylerbergmeer: de fonteinfiets

BEEK-BERG EN DAL – Op recreatiegebied Wylerbergmeer in Beek-Berg en Dal staat sinds kort een nieuw speeltoestel: een fonteinfiets.


Wethouder Sylvia Fleuren en Leisurelands-directeur Erik Droogh hadden het in de hitte niet makkelijk op de fonteinfiets. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Opening

Het toestel is maandagmiddag in gebruik genomen. De officiële opening werd verricht door wethouder Sylvia Fleuren, samen met Leisurelands-directeur Erik Droogh en Ingrid Vrenken van de voormalig Sportstichting Antonius Beek-Ubbergen. De sportievelingen namen ook allemaal even plaats op de fiets.

Wat is het?

Met een fonteinfiets, ontworpen door ontwerpbureau Fix, kunnen gebruikers zelf een fontein maken. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar oud zijn de doelgroep van het toestel. Wil je een hoge fontein? Dan zul je even door moeten trappen, of in wielerjargon: “stoempen”. De maximale hoogte zal dan zo`n 2,5 meter bedragen. Doordat er op het Wylerbergmeer twee toestellen staan is er in ieder geval sprake van een wedstrijdelement.

Stichting

De fonteinfiets is deels geschonken door (de in 2016 opgeheven) Sportstichting Antonius Beek-Ubbergen. Er was nog wat geld in kas en men wilde dat schenken aan een goed doel voor de jeugd. Ingrid Vrenken was betrokken bij die stichting en hield maandagmiddag een kort woordje. “Ik ben trots op het resultaat”, zei ze. Fleuren: “Alle dank naar de mensen van Sportstichting Antonius die zo een geweldige erfenis achterlaten. Dit speeltoestel is niet alleen voor het vermaak maar ook voor je fitheid een mooie toevoeging aan het toch al prachtige recreatiegebied Wylerbergmeer.” Het resterende bedrag is bijgelegd door recreatiemaatschappij Leisurelands

Wylerbergmeer

Het Wylerbergmeer is 365 dagen per jaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Toegang is gratis. Indien u met de auto komt, betaalt u wel parkeergeld. Het recreatiegebied is één van de 20 recreatiegebieden in beheer van Leisurelands. Het Wylerbergmeer heeft voor wat betreft die 20 gebieden een primeur met de fonteinfiets, liet Wendy Noorlander van Leisurelands ons weten.


Wethouder Sylvia Fleuren en Leisurelands-directeur Erik Droogh testen de nieuwe fonteinfiets. Video: DeGroesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Nieuw toestel op Wylerbergmeer: de fonteinfiets

Reageren is niet toegestaan.