Verbouwing dorpshuis Heilig Landstichting begint na zomer

HEILIG LANDSTICHTING – De herinrichting van dorpshuis ‘t Zaaltje in Heilig Landstichting kan na de zomervakantie beginnen, mits de gemeenteraad in juli een aanvullend krediet van € 198.000,- beschikbaar stelt.

Bewoners tijdens een bijeenkost over de verbouwing.

Sloop en aanbouw elders

Stichting gemeenschapshuis ’t Zaaltje in Heilig Landstichting maakt gebruik van twee accommodaties; ’t Zaaltje en het naastgelegen Bosduiveltje. Die laatste wordt mede vanwege achterstallig onderhoud en de aanwezigheid van asbest gesloopt. De vloeroppervlakte komt weer terug door aanpassing van ’t Zaaltje. Alle activiteiten worden nu in één gebouw georganiseerd en dat zou veel efficiënter moeten zijn. Beheer- en exploitatiekosten voor de stichting zullen waarschijnlijk verminderen.

Grond

De betreffende grond rondom ‘t Zaaltje is nu eigendom van de gemeente Berg en Dal en wordt in eigendom overgedragen aan de stichting. Zodoende wordt de stichting ook zelf volledig verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud. De overdracht vindt plaats onder een verkoopregulerend beding. Dit houdt in dat hetgeen de gemeente aan grond en opstallen in eigendom overdraagt, ook weer terugkomt naar de gemeente bij einde van het gebruik door de Stichting.

Financiën

In totaal kost de verbouwing € 449.000,- exclusief BTW. De raad wordt op 13 juli gevraagd een aanvullend krediet van € 198.000,- beschikbaar te stellen. Voor de sloop van het Bosduiveltje was vanuit de gemeente al € 58.000,- beschikbaar. Resteert nog € 193.000,- en dat is toegezegd via fondsen.

Een aantal aanwonenden ziet de verbouwing niet zitten. Zij vinden ‘t Zaaltje op dit moment al groot genoeg en vrezen overlast.

Plattegrond Zaaltje HLS (nieuw).

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Verbouwing dorpshuis Heilig Landstichting begint na zomer

Reageren is niet toegestaan.