Bouw Millingen: projectontwikkelaar laat schadeclaim vallen

MILLINGEN AAN DE RIJN – Van Wanrooij Projectontwikkeling BV wil een schadeclaim die bij de gemeente Berg en Dal is ingediend laten vallen.

Maar dan moet de gemeente het wel toestaan dat er in Millingen aan de Rijn 14 grondgebonden woningen gebouwd kunnen worden.

Wat is er aan de hand?

Er lag een plan om in het dorp circa 44 twee-onder-een-kap woningen te bouwen, maar dat ketste af. Dat had te maken met de recessie en uiteindelijk zouden er nog maar 8 woningen gebouwd worden.

Schadeclaim

Vervolgens diende de projectontwikkelaar een schadeclaim in. Onderhandelaars van Van Wanrooij en de gemeente Berg en Dal hebben uiteindelijk overeenstemming bereikt over de voorwaarden waaronder Van Wanrooij bereid is de claim te laten vallen. “Zeker is dat met deze overeenkomst wordt voorkomen dat uit publieke middelen een forse schade moet worden betaald”, aldus het college van burgemeester en wethouders. Hoe hoog het schadebedrag zou zijn is niet bekend.

14 woningen

Het nieuwe bouwplan betreft het bouwen van 14 woningen in het gebied “De Oefenhoek” in Millingen aan de Rijn. De gemeente levert de grond in bouwrijpe staat, draagt de kosten voor het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure en het woonrijp maken van het plangebied. Eventuele planschade komt op rekening van de gemeente, maar het risico daarop zou volgens het college laag zijn.

Financiën: eindresultaat nu alsnog positief

Alles moet voor januari 2020 geregeld zijn. Mocht het bouwplan onverhoopt niet van de grond komen, bijvoorbeeld na het indienen van zienswijzen, moet Berg en Dal elders een soortgelijke bouwontwikkeling aanbieden. Het college laat weten dat het netto-eindresultaat van de exploitatie positief blijft: + € 150.000,-.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bouw Millingen: projectontwikkelaar laat schadeclaim vallen

Reageren is niet toegestaan.