30 juni: Open dag in Kulturhus Leuth

LEUTH – Het kulturhus in Leuth is al weer meer dan twee jaar open.

De gebruikers stellen alle mensen nu graag in de gelegenheid (opnieuw) kennis te maken met het gebouw, maar vooral met alle activiteiten die er plaatsvinden.

Bijenveld en Partou

De vaste bewoners zijn de kinderen van de basisschool ‘t Bijenveld en kinderopvang Partou, maar ook bibliotheek Gelderland Zuid heeft er een eigen plek. Daarnaast komen er wekelijks mensen om samen een hapje te eten in ’t Kookhus of elkaar op een andere manier te ontmoeten. Ook maken veel mensen gebruik van de sportzaal om in clubverband te sporten of met vrienden een potje badminton te spelen.

Veel activiteiten

De Open Dag op vrijdag 30 juni duurt van 10.00 tot 17.30 uur en staat bol van de activiteiten. ’s Morgens kunnen (groot)ouders de school binnenlopen en iedereen die belangstelling heeft voor de manier waarop er tegenwoordig onderwijs wordt gegeven; ook kunnen zij de sfeer proeven bij de kinderopvang van Partou of het Peutercafé.

Workshops, bivliotheek, inloop en ontmoeting

Bezoekers kunnen zelf aan verschillende werkvormen meedoen, maar ook kennismaken met een muziekworkshop, een training voor kinderen van turnvereniging De Hazenkamp of Kinderyoga. De bibliotheek is present met lezen, voorlezen, vertellen en een workshop creatief met boeken. Bovendien is er een echte robot in huis. In de loop van de middag kunt u ook de oudere gebruikers van het kulturhus ontmoeten tijdens de Inloop en Ontmoeting, Vertel Eens of getuige zijn van een sporttraining van de KBO-gymgroep.

Opening signingbord

Rond drie uur wordt de meeste drukte verwacht, omdat dan burgemeester Mark Slinkman en wethouder Erik Weijers komen om het nieuwe signingbord te openen; het verwijsbord dat nog ontbrak en waarop staat wat er allemaal in het gebouw gehuisvest is. De dag wordt om 17.00 uur afgesloten met een optreden van het mannenkoor Vox Virorum.

Tijdens uw bezoek krijgt u gratis koffie of thee aangeboden met iets lekkers, dat wordt verzorgd door de mensen van ’t Kookhus en de Kookgroep voor Mannen. Alle mensen uit Leuth en omgeving, jong en oud, alle organisaties en verenigingen, zijn van harte welkom in het kulturhus op vrijdag 30 juni tussen 10.00 en 17.30 uur.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on 30 juni: Open dag in Kulturhus Leuth

Reageren is niet toegestaan.