Houtrookoverlast: gemeente gaat niets verbieden

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal is niet van plan om stoken in vuurkorven te verbieden of een verordening op te stellen om houtrookoverlast te weren.


Foto: RIVM.

Wel moet de overlast via advies en voorlichting beperkt worden.

Moeilijk handhaafbaar, onderling bespreken

“Wij zijn er geen voorstander van om op moment nieuwe regels op te stellen. Deze zijn ingrijpend en moeilijk handhaafbaar”, zeggen burgemeester en wethouders. Inwoners moeten de overlast onderling bespreekbaar maken en samen een oplossing zoeken. Als dit niet lukt, dan wil de gemeente best bemiddelen.

Voorlichting via persbericht

Daarnaast wil de gemeente de landelijke ontwikkelingen nog even afwachten. Er is een platform opgesteld, maar er moet nog een pakket met maatregelen komen. In de tussentijd zal de gemeente inwoners voorlichten middels een nieuwsbericht over schoon stoken. “Daarmee worden onze inwoners bewust gemaakt van het belang van schoon stoken en de invloed van de weersomstandigheden op de uitstoot van schadelijke stoffen”.

Het verzoek om houtrookoverlast aan te pakken kwam van PvdA Berg en Dal en GroenLinks Berg en Dal.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
pedro

gewoon mekaar uitroken

R. Ommel

Wat een slap beleid.

Met de vuurkorven in de zomer kan ik nog wel leven. Dat is vaak ‘s avonds en niet dagelijks en dan maak je alles even dicht. Ik vraag me wel af wat het toevoegt voor de “stoker” maar ieder zijn ding. Ik vind wel dat klachten door overlast van een houtkachel in de herfst/winter wel serieus genomen moet worden. Er wordt stevig (van alles) opgestookt bij mistig weer en dan is het bijna geen doen. Ook is het niet fijn dat als je in bed wilt stappen je eerst het bed moet verschonen omdat alles vreselijk stinkt omdat je het… Lees meer »
wpDiscuz