Inloopbijeenkomst over plannen Jachtslot Mookerheide

MOLENHOEK – Natuurmonumenten organiseert een inloopbijeenkomst op dinsdagavond 18 juli over de plannen voor de aanleg van de natuurbegraafplaats op Landgoed Jachtslot de Mookerheide.


Jachtslot de Mookerheide. Foto en rechten: Laurence Delderfield/Natuurmonumenten.

Vanaf 19.30 tot 21.30 uur bent u welkom in De Stijgbeugel op het Landgoed aan de Heumensebaan 18 in Molenhoek.

Herstel

Natuurmonumenten werkt al enkele jaren aan het herstel van Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Een voor velen herkenbare en vertrouwde plek. Een grote, maar mooie opgave om het landgoed met het Jachtslot en omliggende natuur weer in de oude glorie terug te brengen zodat velen daarvan ook in de toekomst kunnen blijven genieten.

Landgoedbos en parkbos

Gebiedsmanager Fons Mandigers vertelt: “We zijn ooit begonnen met het opknappen van de kassen en de nutstuin. Die zien er nu weer schitterend uit, mede dankzij de samenwerking met de mensen van Driestroom en DeSeizoenen. De komende jaren richten we ons op het herstel van het landgoedbos en het parkbos in de directe omgeving van het Jachtslot, en het opknappen van de kenmerkende rechte lanenstructuur op het landgoed en slingerpaden in het parkbos”.

Positief besluit Mook en Middelaar

Op 5 juli heeft de gemeente Mook en Middelaar laten weten dat ze een positief besluit hebben genomen over de plannen voor dit deel van het landgoed. Een onderdeel van deze plannen is de aanleg van een natuurbegraafplaats. Mandigers: “In de plannen hebben we de inbreng meegenomen die we in de voorbereidende maanden van diverse betrokken partijen hebben mogen ontvangen. We vertrouwen er daarom op dat er een breed gedragen plan ligt dat goed aansluit bij de wensen en kansen voor natuur en het landgoed. “Steeds meer mensen hebben de wens om in de schoonheid van de natuur een laatste rustplaats te vinden. Het landgoed biedt daarvoor goede mogelijkheden.”.

Inloopbijeenkomst

Na eerdere informatiebijeenkomsten en excursies over het landgoed in de afgelopen periode willen we u ook nu weer graag de mogelijkheid bieden om meer over de plannen voor de aanleg van de natuurbegraafplaats te horen. U bent van harte welkom op de inloopbijeenkomst op dinsdagavond 18 juli, vanaf 19.30 tot 21.30 uur in De Stijgbeugel op Landgoed Jachtslot de Mookerheide, Heumensebaan 18 in Molenhoek.

Enthousiasme

“Wij zijn enthousiast”, zegt Mandigers over de plannen voor het herstel van het landgoed. “We zijn ervan overtuigd dat we met het voorliggend plan niet alleen het landgoed verder herstellen, maar ook de natuur verbeteren en uitbreiden. Dit om het beter tot recht te laten komen en om meer mensen te kunnen laten genieten van het landgoed”.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Inloopbijeenkomst over plannen Jachtslot Mookerheide

Reageren is niet toegestaan.