[Foto’s] Beweegpark Ooij officieel geopend

OOIJ – Vrijdagmiddag is het nieuwe beweegpark in Ooij officieel geopend.


Aanwezigen kwamen vrijdagmiddag onder leiding van oud-atlete Olga Commandeur ook in beweging. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het was best druk nabij dorpshuis De Sprong. Zo`n 60 tot 70 mensen waren bij de opening aanwezig.

Toestellen

Het beweegpark telt meerdere toestellen waar op eenvoudige wijze diverse spiergroepen worden getraind in de buitenlucht. Zo kunnen mensen op een laagdrempelige manier in beweging komen. De toestellen zijn op diverse manieren te gebruiken. Senioren zijn de doelgroep, maar ook jongeren maken er gretig gebruik van, bleek vrijdag. Naast plezier en het verbeteren van de conditie is het sociale contact ook een belangrijk onderdeel.

Demonstratie

De openingshandeling werd middels het kapot trekken van een lint verricht door wethouder Sjaak Thijssen, gedeputeerde Jan Markink, huisarts Arno Krijgsman, Beau Vermeulen en zijn opa Henk Verriet. Daarna was het voor deze hoofdrolspelers tijd om de toestellen zelf te testen. Dit alles onder leiding van oud-atlete Olga Commandeur, die ook de aanwezigen vrijdagmiddag goed aan het bewegen kreeg. Men had er zichtbaar plezier in en het is nog eens gezond ook.

Belangrijk

Het belang van lichaamsbeweging, maar ook het sociale aspect daarbij, werd vrijdag nog eens onderstreept. “Wij hebben als provincie Gelderland een mooi programma Sport, waarin het bewegen voor met name ouderen erg belangrijk voor ons is”, aldus Markink. “Ik denk dat de drempels om in beweging te komen hoog zijn als je ouder bent. Dit soort voorzieningen zijn daarom erg belangrijk. Begin eenvoudig, je kunt gewoon wanneer je daar zin in hebt aan de slag. Het liefst samen met anderen, want dat is ook heel belangrijk. En daarna misschien nog de derde helft met een kopje koffie in De Sprong”, aldus Thijssen.

Tot slot kregen Joep Arnts, Joke Terra en San Pernet nog een bos bloemen. Zij zijn de drijvende krachten achter de realisatie van het park.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Beweegpark Ooij officieel geopend

Reageren is niet toegestaan.