Romeinse Zomer in Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING – Vraag je je ook wel eens af hoe Romeinse kinderen speelden?

Geen tablet of mobiel

In ieder geval geen spelletjes op je tablet of mobiele telefoon, maar wel andere stoere en spannende dingen. Zij sportten ook net zoals jullie, hadden creatieve hobby’s en deden met de familie aan bordspelen. Ook gingen zij met de familie erop uit!

Romeinse Zomer

Kijk en beleef de Romeinse Zomer in museumpark Orientalis en ga terug naar die tijd. Twee schepen staan nu op het droge en worden opgeknapt om hun weg te vervolgen. Vraag een tuniek bij de kassa en ga op reis als Romein. Je komt onderweg tegen: sport en spel, Romeinse make-up, weven & vilten, ambachtslieden, verhalenvertellers en spelen in de Oase.

Toren van Babel

Loop op je slippertjes door het zand van het labyrint en kijk van daaruit naar de hoge Toren van Babel (7 x 11 m). Leef je even uit in de Oase en volg de watergeul naar het Arabisch dorp. Neem dan het pad naar Jeruzalem en loop via het poortje het Plein van Pilatus op en ontdek het Romeinse leven.

Verkoeling

Gun jezelf een ijsje in het museumwinkeltje terwijl je ouders genieten van een koel drankje op het terras van de Romeinse Herberg. Bij hele warme dagen is de bosrijke omgeving een ‘verademing’.

Klik hier voor het hele programma met de data.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Dungen

Prachtig evenement wat ik van harte kan aanbevelen.

wpDiscuz