Regelmatige controle gemeentelijke bomen

BEEK-BERG EN DAL – Alle gemeentelijke bomen worden om de drie jaar gecontroleerd.


De Van Randwijckweg in Beek. Daar viel onlangs een boom op de weg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat laat de groenbeheerder van de gemeente Berg en Dal, Wouter van der Lest, weten.

Boom omgevallen in Beek

In het weekend viel een boom op de Van Randwijckweg in Beek-Berg en Dal. De boom schampte een huis en blokkeerde de weg enige tijd. Gewonden zijn er niet gevallen, maar er staan meer van die bomen langs de weg dus daar maken bewoners zich wel zorgen om.

“Aandachtsbomen”

“Bomen die wat mankeren worden gemarkeerd als “aandachtsbomen” en ieder jaar tegen het licht gehouden”, legt van Der Lest uit. Wanneer de boom in heel slechte staat is dan wordt deze verwijderd. De acaciaboom die zondag omviel zag er trouwens op het oog niet slecht uit, maar de wortels bleken flink aangetast.

Particulier eigendom? Zelf onderhouden

Wel dient daarbij vermeld te worden dat die boom van particulier eigendom was en dus door de eigenaar onderhouden dient te worden. “Wij kunnen onmogelijk alle particuliere bomen controleren. Als wij toevallig een slechte boom of een boom zien in een particuliere tuin die slecht onderhouden is dan spreken wij de eigenaar daar op aan,” aldus Van der Lest.

Doet die eigenaar er vervolgens niets mee en gebeurt er wat, dan kan hij of zij de rekening verwachten.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Regelmatige controle gemeentelijke bomen

Reageren is niet toegestaan.