VoorleesExpress Berg en Dal zoekt voorlezers

GEMEENTE BERG EN DAL – Wil jij voorlezen bij gezinnen thuis, om taalvaardigheden van kinderen te verbeteren?

De Bibliotheek Gelderland Zuid start in september de VoorleesExpress in Berg en Dal. Meld je aan!

Groot succes in Nijmegen

In Nijmegen is de VoorleesExpress een groot succes. Op een vaste dag en tijd krijgen gezinnen in de gemeente Berg en Dal twintig weken lang hun eigen voorlezer over de vloer. Hierdoor vergroten de kinderen op een speelse wijze hun woordenschat en krijgen ze meer plezier in het lezen.

Training

De VoorleesExpress is opgezet voor gezinnen waar kinderen (3-8 jaar) taal moeilijk vinden en de Nederlandse taal niet vanzelfsprekend is voor de ouders. Als vrijwilliger betrek je de ouders bij het voorlezen en de taalspelletjes, zodat ze na twintig weken de traditie kunnen voortzetten. Vrijwilligers krijgen vooraf een training interactief voorlezen, om goed voorbereid op pad te gaan.

Aanmelden

Wil je je als voorlezer aanmelden bij de VoorleesExpress? Stuur dan een mail naar Pieter Knipping [email protected]. Wil je meer informatie of wil je zelf graag een voorlezer in huis? Kijk op www.obgz.nl/voorleesexpress.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on VoorleesExpress Berg en Dal zoekt voorlezers

Reageren is niet toegestaan.