[Upd] Autistische jongen gepest, veel steun voor boze vader

MILLINGEN AAN DE RIJN – Harry Siebers uit Millingen aan de Rijn is er helemaal klaar mee. Zijn autistische zoon wordt in het dorp gepest en in een ultieme poging het pesten aan te pakken zette hij zijn verhaal op Facebook.

In sommige gevallen is dat misschien ook wel de beste methode om dit soort onderwerpen bespreekbaar te maken. Het heeft in het dorp in ieder geval de nodige reacties opgeleverd, met ook veel steun voor de vader.

Autistisch

“Beste mede-Millingenaren… Ik weet niet of deze groep hiervoor bedoeld is maar ik wil het graag hebben over pestgedrag van heel veel kinderen hier in het dorp”, begint Siebers het verhaal. Zijn zoon Stefan is autistisch en reageert daarom anders in bepaalde situaties. De vader geeft toe dat Stefan dan bot uit de hoek kan komen. Maar toch: “Vanmiddag is onze zoon wederom geschopt en geslagen in die nieuwe wijk achter het sportveld waar die jongens hem naartoe dwongen….Waarom? Heeft hij geen recht om hier te leven en spelen?”.

“Ik trek er een van zijn fiets”

De vader is ten einde raad en dreigt zelf maatregelen te nemen. “Ik als vader sta op het punt rare dingen te gaan doen en de consequenties te aanvaarden. Dat wil zeggen dat ik er eentje van zijn fiets trek, voor zijn kop sla en thuis rustig op de politie ga wachten. Ik ben een echte Millingse, maar ik erger me de laatste jaren kapot aan de mentaliteit van veel ouders hier. Het interesseert ze geen bal wat hun kinderen uitvreten als ze er zelf maar geen last van hebben!”, zegt hij.

Andere kant

De reacties op zijn verhaal zijn merendeel positief, maar ieder verhaal heeft twee kanten. Een van de ouders van de vermeende pestkoppen heeft al speciaal een Facebook-account aangemaakt om te reageren: “Ik ken waarschijnlijk ook de andere kant van het verhaal. Beetje jammer dat dit via Facebook moet waar alles lijkt wat het is. Niet persoonlijk bedoeld. We kunnen dit samen bespreken”, is de reactie. “Ik wil wel aangeven dat jouw zoon ook wel vaak de confrontatie opzoekt”, zegt een ander. De discussie is daarmee in ieder geval op gang gebracht.

Grote gevolgen

Uit onderzoek blijkt dat pesten of gepest worden minstens 10 jaar lang gevolgen heeft. Slachtoffers en daders hebben een grotere kans op angststoornissen, paniekaanvallen en depressies tot aan zelfmoordgedachten toe. Het is daarom wellicht wel goed dat het probleem aangekaart is, vinden ook anderen: “Ik denk dat het heel goed is dat deze discussie gestart is en mensen alerter worden nu ze beseffen wat er aan de gang is”, wordt er geschreven. Ouderen die zelf slachtoffer van pesten zijn geweest reageren inmiddels ook.

Siebers heeft zaterdag al met een ouder gesproken. “Dat was een goed gesprek. Ik blijf mij inzetten om dit gedonder te stoppen en dat ieder kind hier in het dorp op een normale manier behandeld wordt.”

Update 30-07-2017, 14:00 uur
Het bericht is viraal gegaan. Ondertussen hebben ook De Gelderlander en Omroep Gelderland een bericht gepubliceerd naar aanleiding van het Facebookbericht. De vader blijft veel steun krijgen op social media. Toch heeft het bericht bij sommigen een averechts effect. “Bepaalde kinderen uit onze straat vonden het gisteren toch nodig om vervelende dingen naar Stefan te roepen naar aanleiding van het bericht. Vanaf nu zet ik iedereen met naam en toenaam op Facebook. Het moet gewoon stoppen!”, aldus Siebers.

Bron: DeGroesbeek.nl, FB


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 juli, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
missellijk makend
heb met pijn in mijn hart dit artikel gelezen en vind dit zeer slechte reclame voor millingen a-d rijn.Hier is een taak voor onze burgemeester weggelegd om voor zijn inwoners op te komen en niet het tuig de hand boven het hoofd te houden,aanpakken dat gespuis.kom op meneer slenkman doe hier iets mee,help de heer harry siebers en vooral zijn zoon om een beter bestaan te krijgen hier in dit dorp,en waarom wordt erhier niet op gereageerd,dit is te schandalig voor woorden wat er hier gebeurd.geen reactie is dat als u dit leest en niet reageerd u die branieschoppers steunt… Lees meer »
Dungen

@misselijk makend, jij vind het schande dat er nier gereageerd word op dit bericht. Op Facebook en op de Gelderlander word er volop NIET ANONIEM gereageerd. En ja, ik vind het ook verschrikkelijk wat dit gezin overkomt.

wpDiscuz