Gedeeltelijke wegafsluiting Kranenburger Strasse (B504)

KRANENBURG/KLEVE – Wie doorgaans gebruik maakt van de Kranenburger Strasse (bijvoorbeeld naar Kleve of Goch) moet vanaf 14 augustus rekening houden met verkeershinder.


Op de kruising Kranenburgerstrasse (B504) en Römerstrasse komt een rotonde. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Op het kruispunt met de Römerstrasse wordt namelijk een rotonde aangelegd, omdat er regelmatig ongevallen plaatsvinden. De kosten bedragen € 700.000,-.

B504 gedeeltelijk afgesloten

De Kranenburger Strasse (B504) is de 16 kilometer lange weg die door het Reichswald voert en onder andere gebruikt kan worden om vanuit Kranenburg/Wyler naar Kleve te komen. Via de Römerstrasse, die uiteindelijk overgaat in de Nimwegerstrasse, komt men in de Duitse stad. De B504 is vanaf volgende week gedeeltelijk (één weghelft) afgesloten. Middels verkeerslichten wordt het verkeer geregeld. Afslaan naar de Römerstrasse richting Kleve is zowel vanuit Goch als Wyler/Kranenburg gewoon mogelijk, maar de Römerstrasse is richting Frasselt wél afgesloten.

B9

De meesten die vanuit Kranenburg naar Kleve rijden zullen over het algemeen de weg langs het tankstation gebruiken (Klever Strasse, B9). Voor mensen die die route normaal gesproken nemen (al dan niet via “Im Hammereisen”) zal er niets veranderen. Verkeer dat vanuit Kleve naar Nijmegen wil wordt al in Kleve via de B9 omgeleid. Kaartjes staan hieronder.

Situatie schets 1
Situatie schets 2

De bouw wordt in twee fases uitgevoerd, waarvan de eerste in september afgerond is. Verwacht wordt dat de rotonde in november helemaal klaar is.


Foto 1: Römerstrasse vanuit Frasselt (rechtdoor gaat richting Kleve);
Foto 2: Römerstrasse vanuit de andere kant;
Foto 3: De Kranenburgerstrasse richting Kranenburg/Wyler;

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Gedeeltelijke wegafsluiting Kranenburger Strasse (B504)

Reageren is niet toegestaan.