Appartementen in voormalig kinderdagverblijf Leuth

LEUTH – Het pand aan de Steenheuvelsestraat 62 in Leuth mag gebruikt worden voor het realiseren van vijf woonappartementen.


Steenheuvelsestraat 62 in Leuth. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Kinderdagverblijf

In het pand zat voorheen een kinderdagverblijf, dat inmiddels naar de locatie van basisschool ’t Bijenveld is verhuisd. Voor dat het kinderdagverblijf in het pand is getrokken, was het pand in gebruik als dependance van woningbouwcorporatie Oosterpoort.

Geen statushouders

Het verzoek komt van eigenaar BV De Groene Landen. Die heeft aanvankelijk met de gemeente Berg en Dal gesproken over de huisvesting van statushouders. Doordat de vraag hiernaar ondertussen is afgenomen en het financieel een lastige opgave was, is dit plan afgeketst. Nu wil men appartementen binnen de contouren van het huidige pand realiseren.

Huur maximaal 710 euro

Er is in Leuth een behoefte aan sociale huurwoningen met een kale huur tot maximaal € 710,-. Deze woningen mogen door corporaties doorgaans alleen worden toegewezen aan mensen met een laag inkomen. Het college zet om die reden normaal gesproken in op middeldure huur (710 – 850 euro), om het gat voor de middeninkomens tussen sociale huur en koop te dichten.

B&W: “Aanwinst”

In dit geval is er sprake van een commerciële verhuurder, en daarvoor geldt de genoemde toewijzingseis niet. Het college kon zich dan ook vinden in de nieuwe plannen van BV De Groene Landen. “De omvang en de kwaliteit van de te realiseren woningen betekent een kwalitatieve aanwinst voor de Leuthse woningvoorraad”.

Het plan moet nog wel worden afgestemd met de direct omwonenden, maar het college verwacht daar geen problemen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Appartementen in voormalig kinderdagverblijf Leuth

Reageren is niet toegestaan.