Universiteit van Beek start met avond over helden

BEEK-BERG EN DAL – De Bibliotheek Beek start 6 september van 20.30 tot 22.00 uur opnieuw met de succesvolle Universiteit van Beek.


Foto van een eerdere hoorcollege. Foto en rechten: Marcel Krijgsman.

Het eerste college draait om helden. Paul Groos, van beroep verhalenverteller, laat je deze avond verhalen beleven van verschillende helden.

Achilles, Odysseus en Theseus

Van klassieke helden tot de moderne superheld. Classicus en verhalenverteller Groos laat zien wat ze met elkaar gemeen hebben. Levendig vertelt hij de spannende verhalen van Achilles, Odysseus en Theseus maar ook bijzondere heldenverhalen uit andere mythische tradities. Hoe is de moderne superheld daaruit voortgekomen?

Maandelijks colleges

Na het eerste college volgen er maandelijks interessante colleges over uiteenlopende onderwerpen. Van de mooiste verhalen uit 2000 jaar stuwwal (4 oktober) door historicus Melchior de Grood tot een college over de kunst van Kenne Grégoire, de schilder van het portret van koning Willem Alexander in de befaamde Oranjegalerij in Kampen (8 november), gegeven door kunstliefhebber Jos Schoots.

Ontmoeten

De colleges zijn een leuke manier om in de bieb kennis te maken met nieuwe onderwerpen en mensen uit de omgeving te ontmoeten. Koop vooraf kaartjes op www.obgz.nl/universiteiten of in de bibliotheek. Bibliotheekleden kopen een kaartje al voor €2,50, overige bezoekers betalen 4 euro.

Info

Wat: Universiteit van Beek
Waar: de Bibliotheek Beek-Ubbergen
Wanneer: 6 september, 20.30-22.00 uur
Prijs: bibliotheekleden €2,50 | overige bezoekers €4,00
Meer informatie: www.obgz.nl/universiteiten

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Universiteit van Beek start met avond over helden

Reageren is niet toegestaan.