Paddenstoel ontdektochten in Rijk van Nijmegen

REGIO – De wijde omgeving van het Rijk van Nijmegen kent vele, prachtig gekleurde paddenstoelen.


Porseleinzwam. Foto en rechten: Bomen en Mensen.

Wil je ze beter leren kennen of ze simpelweg leren zien tussen al het groene herfstbruin, je verwonderen over deze uitermate belangrijke soorten: al deze aspecten komen aan bod in een cursus die vanaf 15 september wordt gehouden.

Panteramaniet?

Ook de namen van paddenstoelen zijn bijzonder. Al eens gehoord van varkensoor, stinkzwam, rodekoolzwam, panteramaniet of het muizenstaartzwammetje? Na afloop van
de cursus zullen deze namen geen geheimen meer voor je hebben. En de namen vertellen bijna altijd al iets over het uiterlijk van de paddenstoel. In de cursus komen eetbare en giftige aspecten aan bod, maar het is geen paddenstoelen plukles.

Data, tijden en kosten

De data zijn 15 september, 29 september, 13 oktober,27 oktober, 10 november en 17 november. Steeds van 13.30 tot uiterlijk 17.00. Het gaat door bij minimaal 3 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 6. De kosten zijn € 120,- voor de hele cursus, maar losse deelname kan ook. Dat kost € 25,- per excursie.

Aanmelden

De te bezoeken gebieden komen daags van te voren op de website van Bomen en Mensen te staan. Opgeven voor 11 september via dit online formulier.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Paddenstoel ontdektochten in Rijk van Nijmegen

Reageren is niet toegestaan.