Film over zelfdoding met aansluitend nabespreking

REGIO – Indigo en Pro Persona organiseren op donderdag 26 oktober “In het hoofd van mijn zusje”; een film over (nabestaan na) zelfdoding. Aansluitend is er een nabespreking met ervaringsdeskundige en professionals. Deze avond is bedoeld voor nabestaanden en hun vrienden en familie.

Zelfmoord op 24-jarige leeftijd

“In het hoofd van mijn zusje” is een film van Ingrid Kamerling waarin ze op een boeiende manier vertelt over de relatie met haar zus die op 24-jarige leeftijd zelfmoord pleegt. Het is een intiem portret van een hechte zussenband en een ode aan kwetsbaarheid.

Onbeantwoorde vragen

Voor nabestaanden na zelfdoding is het verwerken van het verlies een moeilijk proces. Veel vragen rondom het overlijden blijven onbeantwoord. Dat maakt de documentaire “In het hoofd van mijn zusje” voelbaar. Deze filmavond is zeker de moeite waard, ook als je wordt verblind door succesvol uiterlijk vertoon in de sociale media of als je vindt dat kwetsbaarheid en twijfel eigenlijk een mooi goed is.

Aanknopingspunten

Wellicht vind je aanknopingspunten om jongeren te helpen in hun strijd met zichzelf. Als je zelf een nabestaande bent en je wilt dat je omgeving jou beter begrijpt is dit een goede kans om iemand mee te nemen naar deze avond, omdat duidelijk wordt wat het betekent om iemand te verliezen door zelfdoding.

Info en aanmelden

Deze avond vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 van 19.30-22.00 uur. De locatie is: Wijkcentrum De Biezantijn (Waoterjokerszaal), Waterstraat 146-A, 6541 TN Nijmegen. Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden, graag wel aanmelden vanwege een beperkt aantal zitplaatsen. Aanmelden kan bij Indigo via tel. 026-3124483 of [email protected].

Bron: DeGroesbeek.nl, Vivian Vivian


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Film over zelfdoding met aansluitend nabespreking

Reageren is niet toegestaan.