Marjet Derks in “Dorpsplein”

GROESBEEK – Zondag 3 september is Marjet Derks (afkomstig uit Groesbeek en woonachtig in Nijmegen) te gast in het praatprogramma van omroep Berg en Dal; het Dorpsplein.

Zij is de eerste hoogleraar sportgeschiedenis in Nederland. Presentator John Peters praat met haar over die sportgeschiedenis. Over hoe sport mensen met elkaar bindt door de eeuwen heen. Over rivaliteit en de gevolgen voor onderlinge familieverhoudingen. Ook toegespitst op haar geboortedorp Groesbeek.

Ook de huidige invloed van vrouwen in de sport komt aan de orde. En natuurlijk de vraag: waarom is Marjet Derks hoogleraar sportgeschiedenis geworden? Is er een betrokkenheid met religie? Houdt zij van sport of juist van die geschiedenis?

Genoeg te beluisteren in het programma dat zondag a.s. wordt uitgezonden van 13.00 uur tot 14.00 uur en vier weken erna nog via uitzending gemist van die omroep.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Marjet Derks in “Dorpsplein”

Reageren is niet toegestaan.