[Foto’s] 5 jaar Buurtmarkt Breedeweg

GROESBEEK-BREEDEWEG – Het is vandaag exact vijf jaar geleden dat Buurtmarkt Breedeweg officieel werd geopend.


Richard kreeg van de burgemeester het eerste speldje. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

En daar werd donderdagmiddag dan ook even bij stil gestaan.

Geluk

Wethouder Erik Weijers en burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal waren aanwezig. “Ik wil ons allemaal van harte geluk wensen met 5 jaar buurtmarkt in Breedeweg”, begon Slinkman de toespraak. “Mensen komen van heinde en verre, maar de producten komen van dichtbij”. Dat men zich bij de buurtmarkt welkom voelt, komt volgens hem door de medewerkers. Het zijn er 52. “De medewerkers zijn samen de buurtmarkt. Daarom willen we (college B&W, red.) hen een cadeautje geven”.

Speldje

Dat cadeautje is een kopie van het “Appeltje van Oranje”, in de vorm van een speld. Het is een ontwerp van De Tinnen Roos uit Millingen aan de Rijn. Alle medewerkers hebben er een gekregen. “Als dank voor jullie werk en als waardering”, zei de burgemeester. Uit handen van de burgemeester kreeg Richard (medewerker van het eerste uur) het eerste appeltje opgespeld.

Maxima

Het hoogtepunt van de buurtmarkt kan namelijk wel het bezoek van Koningin Maxima genoemd worden. Dat was een verrassingsbezoek naar aanleiding van het winnen van “Appeltjes van Oranje 2014“, een prijs van het Oranjefonds. “Dat Appeltje staat hier achter de kassa, jullie kijken er dagelijks naar. Maar als je naar huis gaat dan blijft het Appeltje hier staan. Daarom krijgen jullie allemaal een klein appeltje”, aldus Slinkman.

Voorheen een Spar

Tot aan 2008 zat er in Groesbeek-Breedeweg een Spar. Na het vertrek van deze winkel stond het pand aan Bredeweg 61 een tijd leeg en waren inwoners van Groesbeek-Breedeweg voor de boodschappen aangewezen op verder gelegen winkels. Het initiatief van de gemeente, Pluryn, P. Kaal, Terra Vita en Oosterpoort was om aan de Bredeweg een buurtmarkt te vestigen, maar dat zou dan geen gewone supermarkt worden.

Bijzondere supermarkt

Buurtmarkt Breedeweg richt zich naast de alledaagse levensmiddelen namelijk ook op verse biologische producten, geleverd door lokale en regionale ondernemers. Ook is het voor de inwoners van Groesbeek-Breedeweg een plek geworden om elkaar te ontmoeten. Anderen die de buurtmarkt passeren zien het als een fijne plek om even tot rust te komen. Tot slot zijn de medewerkers mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij hebben in de buurtmarkt hun werkplek of kunnen via daar re-integreren.

Buurtmarkt anno 2017

Sceptisch waren enkele inwoners vijf jaar geleden wel. “Zou het wel bestaansrecht hebben”, en meer van dat soort opmerkingen werden er gemaakt. Welnu, het is een succes gebleken, zei ook Eric Tonn van Pluryn. “Het is een succesvol concept. De buurtmarkt is al die tijd doorgegroeid en een vaste waarde geworden. Wij zijn daar apetrots op”, sprak hij. Er komt een bedrijfsuitje aan, naar de Efteling op 7 november, en van Pluryn kreeg de buurtmarkt € 750,- als bijdrage aan dat uitje.

Geen zorgen: de buurtmarkt zal ook 7 november gewoon geopend zijn.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] 5 jaar Buurtmarkt Breedeweg

Reageren is niet toegestaan.