[Foto’s] Ruim 1000 inwoners bij Doe! Markt 2017

MILLINGEN AAN DE RIJN – Zondag heeft de tweede Doe! Markt plaatsgevonden, ditmaal in de Speeltuin Steense Gemeente in Millingen aan de Rijn.


Foto: Forte Welzijn.

Ruim 1.000 inwoners beleefden wat er allemaal te doen is in gemeente Berg en Dal.

Doe! Markt georganiseerd door vrijwilligers

Na een openingswoord van Wethouder Alex ten Westeneind is de markt officieel geopend in de speeltuin Steense Gemeente. De locatie is expres gekozen vanwege de vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat kinderen van april tot en met september zich kunnen uitleven zonder dat ouders hier veel geld voor moeten betalen. De vrijwilligers van de speeltuin hebben, in samenwerking met het Vrijwilligerssteunpunt van Forte Welzijn, de markt georganiseerd en met succes volgens de standhouders. Veel inwoners zijn geïnspireerd geraakt om vrijwillig iets voor een ander te betekenen.

Tai Chi Workshop

Ondanks een aantal afmeldingen van organisaties op het laatste moment was er nog genoeg te beleven. Switch ’87 en Ikaros hebben jong en oud laten bewegen met hun doorlopende Volleybal-workshop. En ZZG Zorggroep wist genoeg mensen te enthousiasmeren om een workshop Tai Chi te gaan doen.

Voor de jeugd

Kinderen werden geschminkt, konden een pet pimpen bij de kramen van Jongerencentrum de Tof en konden zich uitleven bij de kraam van Marjolein Heijmen met de bellenblaasstokken.

De Frietkraamsoap

Als men niet langs de Doe! Markt kwam voor de organisaties die zich presenteerden, kwamen mensen wel even kijken bij de frietkraam van John de Gouw, die al de hele markt vast zit in het gras. Na veel hulp van Millingenaren (met tractoren) wist de frietkraam los te komen en konden Tom en Jerry, die tijdens het hele gebeuren opgewekt bleven, alsnog lekkere friet maken.

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Was u er niet bij, maar bent u wel op zoek naar vrijwilligers(werk)? Dan kunt u contact opnemen met het Vrijwilligerssteunpunt van Forte Welzijn Berg en Dal: [email protected]. De organisatie van de ‘Doe! markt’ is in handen van Forte Welzijn en de gemeente Berg en Dal.

Dit jaar mede georganiseerd door vrijwilligers van Speeltuin Steense Gemeente uit Millingen aan de Rijn.


Foto’s: Forte Welzijn.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Ruim 1000 inwoners bij Doe! Markt 2017

Reageren is niet toegestaan.