[Foto’s/Video] Spectaculaire opening Tempel Festival in Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING – Parijs, Berlijn, Londen en Heilig Landstichting. Ze hebben in ieder geval één ding gemeen: de internationale reizende expositie Tempel Festival – Miao Hui is in al deze plaatsen te bewonderen.


Drukte bij Orientalis tijdens de opening van expositie “Tempel Festival”. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Primeur

De gemeente Berg en Dal kreeg de primeur: donderdagmiddag was in Museumpark Orientalis de officiële opening van de expositie die gaat over de godsdienst en cultuur in Taiwan. En dat werd een spectaculair gebeuren, waarbij veel mensen aanwezig waren.

Rijtje met grote namen

Er was een muziekoptreden van Sýo Fang en er werd een demonstratie Tai Chi gegeven. Erna van de Ven (museumpark Orientalis) hield vervolgens een welkomstwoord. “Wij zijn trots op het feit dat Orientalis de eerste plek is waar de tentoonstelling wordt gehouden. De gemeente Berg en Dal komt in een rijtje met grote steden als Parijs, Berlijn en Londen”, sprak zij. Ook burgemeester Mark Slinkman en vertegenwoordiger van de Taipei Representative Office in the Netherlands, Tom Chou, hielden een toespraak.

Wensballon, vuurwerk en een leeuwendans

Met het oplaten van een wensballon en een kort vuurwerk was de expositie geopend. De bezoekers liepen langzaam naar de tentoonstelling in het museum. Dat gebeurde onder begeleiding van een heuse leeuwendans, uitgevoerd door het leeuwenteam van Kung Fu & Tai Chi Vereniging “Pack Mee Pai”. De leeuwendans is een eeuwenoude Chinese traditie die geluk, gezondheid en voorspoed moet brengen. Het zag er indrukwekkend uit en voordat Van de Ven, Slinkman en Chou het wisten stonden ze met een stuk groente in de hand.

Tot en met 29 oktober

Na het officiële gedeelte konden de aanwezigen rustig rondkijken en genieten van een drankje en Taiwanees fingerfood. De expositie, gemaakt door een jonge groep talenten uit Taipei, is nog tot en met 29 oktober te bewonderen in Orientalis. Daarna gaat de reis door naar Vitré, Parijs, Berlijn en London.

Het project is gekozen na een oproep van het Ministerie van Cultuur in Taipei om een reizende tentoonstelling te ontwikkelen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s/Video] Spectaculaire opening Tempel Festival in Orientalis

Reageren is niet toegestaan.