Petitie tegen opheffen buslijnen 57 en 58

BEEK-BERG EN DAL – Inwoners van Beek-Berg en Dal zijn een petitie gestart om te voorkomen dat buslijn 57 verdwijnt en er ook diverse haltes van buslijn 58 worden opgeheven.

In plaats hiervan zou er 1 bushalte op de kruising tussen de N325 en N840 moeten komen.

De buslijnen

Lijn 57 (Kranenburg – Nijmegen) rijdt in de vroege ochtend en tegen het einde van de middag (spitsuren). Lijn 58 (Emmerich – Nijmegen, via Kleve) rijdt nu nog eens per uur, maar dat wordt één keer in het halfuur. Volgens dagblad De Gelderlander vertrekken die bussen binnenkort vanaf Heyendaal in plaats van Nijmegen CS. Dat zou gunstiger zijn voor onder andere studenten uit Kleve en Emmerich.

Moeilijk

Het opheffen van de bushaltes zorgt er voor dat een groot gedeelte van Beek geen openbaar vervoer-verbinding meer heeft met Nijmegen of Duitsland. Dat stellen de actievoerders. “Door het opheffen van deze lijnen, wordt het voor veel inwoners van Beek moeilijk om station, ziekenhuizen en scholen te bereiken.”.

De petitie is inmiddels 300 keer ondertekend. Begin november worden de handtekeningen aangeboden aan de provincie Gelderland.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hent

Het is wel verwarrend……. bedoelen ze nu die paar inwoners van het dorp berg en dal of die paar duizend inwoners van een gemeente? Hadden we het gewoon “de polder heuvel” genoemd dan hadden zulke misverstanden niet bestaan!!

Hent

En daarbij, in beek geeft iedereen een auto, alle soiciale huurwoningen moeten in Groesbeek komen dus wat is de ophef vanuit beek en berg en dal over bus vervoer?

wpDiscuz