Paddenstoelen zoeken op de Duivelsberg

BERG EN DAL – In de herfst laten de paddenstoelen zich weer zien!

Eekhoorntjesbrood. Foto en rechten: Ans Schriever.

Wil jij daar alles over te weten komen en ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kun je op woensdagmiddag 11 oktober mee met een spannende ontdekkingstocht naar paddenstoelen op de Duivelsberg in het bos bij Berg en Dal. Deze excursie wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei.

Duivelseieren

De Duivelsberg is een bijzondere plek. Op deze hoge heuvel op de stuwwal ten oosten van Nijmegen vinden we vast en zeker Duivelseieren. Daar komt een grote paddenstoel uit: de grote stinkzwam. De naam is dus te begrijpen! Maar ook andere namen zijn duidelijk als je de paddenstoel ziet: aardappelbovist, honingzwam, melkzwam, eekhoorntjesbrood, porseleinzwam, enzovoorts.

Paddestoelen

De gidsen van het IVN kunnen je veel vertellen over de paddestoelen en waar je ze kunt vinden. Veel mensen denken dat je paddestoelen niet mag aanraken, omdat ze giftig zijn. Maar is dat ook zo? Mag je ze wel of niet plukken? Met een spiegeltje en op je buik kun je de onderkant van de paddestoel goed bekijken. Dan hoef je ze niet te plukken of te beschadigen.

Ravotten

Ga met ons mee en beleef een leuke middag! Doe kleren aan die vuil mogen worden en stevige schoenen of laarzen, dan kun je lekker ravotten op de hellingen. En neem een zakje mee, want er zijn tamme kastanjes en beukennootjes te vinden. Iedere deelnemer krijgt een zoekplaat paddenstoelen en een mooie button.

Startpunt en kosten

De ontdekkingstocht start om 14.30 uur op de parkeerplaats naast pannenkoekenhuis De Heksendans aan de Oude Kleefsebaan 425 in Berg en Dal. De gidsen van het IVN Rijk van Nijmegen staan je daar al op te wachten met zoekkaarten, spiegeltjes en loepjes. Wij zorgen voor drinken onderweg. De tocht duurt ongeveer twee uur.

Inschrijven

Schrijf je vooraf in bij De Bastei | Natuurmuseum Nijmegen, telefoon 024 – 3297070 of via [email protected]. Deelname kost € 3,-. Met een stempelkaart betaal je € 2,-. Vrienden van het IVN en De Bastei betalen € 1,50. Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl of www.ivn-nijmegen.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Paddenstoelen zoeken op de Duivelsberg

Reageren is niet toegestaan.