Zorgen om “pikkedonker fietspad” langs N325

BEEK-BERG EN DAL – Een grote groep burgers maakt zich zorgen om het fietspad langs de N325 in Beek-Berg en Dal.


De N325. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het is daar namelijk erg donker, zeker ter hoogte van het bruggetje nabij de HAVO-school “Notre Dames des Anges” in Beek-Berg en Dal. Raadslid Ellen van Broekhoven (Voor Berg en Dal) kaartte dit donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan.

Pikkedonker en onveilig

“Voor jongeren die gaan stappen of kinderen die vroeg in de ochtend naar school gaan danwel wat later in de middag klaar zijn is het pikkedonker. Zij missen reflecterende belijning en voelen zich onveilig”, zei Van Broekhoven. Omdat het een provinciale weg betreft moeten de jongeren bij de provincie Gelderland aankloppen. Dat is twee jaar geleden dan ook gebeurd.

Nauwelijks zichtbaar

De provincie heeft na de nodige schriftelijke communicatie over en weer uiteindelijk toegezegd dat er bij de reconstructie van de N325 extra reflecterende belijning zou worden aangebracht. “Achteraf blijkt dat dit nauwelijks zichtbaar is. Mensen zijn hier boos over”, gaf Van Broekhoven aan die daar vervolgens vragen over stelde aan wethouder Alex ten Westeneind (GJS).

Wethouder: “Met provincie in gesprek”

Hoewel het een kwestie is tussen inwoners en de provincie, gaat het wel over de inwoners van de gemeente Berg en Dal. “Wij hebben in juni de bevestiging gekregen dat de belijning is aangebracht. Ik stel voor dat ik daar zelf even ‘s avonds ga kijken om poolshoogte te nemen en dan het gesprek met de provincie aan ga. Ik ben het met u eens dat ondanks dat het een provinciale weg is, het met name onze mensen zijn die daar overheen komen”, aldus Ten Westeneind, die ook het belang van een veilig fietspad benadrukte.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hans

Is de fietspad niet iets af van de straat? Gaat het om fietsers of om jongeren die gaan stappen of kinderen die vroeg in de ochtend naar school gaan? Je weet wel,dat iemand op de fiets verlichting moet hebben. Het wordt langzaam gek, altijd je eigen fout bij de gemeente of de provincie neer te leggen

Hendrik

Ik vind pikken vies

Gerard

Over het algemeen worden strepen zichtbaar door reflectie van licht wat er op schijnt. Wellicht je verlichting van je fiets eens checken?

Balletje

Hoe is het gesteld met de straatverlichting langs N325? Slecht!

wpDiscuz