Onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord Leuth

LEUTH – Donderdag is door burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal, samen met één van de drie Leuthse beheerders, Sjoerd Rutten, het eerste WhatsApp-Buurtpreventiebord van Leuth onthuld.


Onthulling Whatsapp-Buurtpreventiebord in Leuth. Foto en rechten: Henk Baron.

De onthulling had plaats bij de Bredestraat 39 in Leuth.

Wat is het?

Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente.

Daling woninginbraken

In Leuth zijn momenteel 259 huishoudens aangesloten bij de BuurtWhatsApp. Volgens Rutten zijn er in Leuth nu drie groepen actief die nauw met elkaar samenwerken en met elkaar in contact staan als er onraad in het dorp is. Omdat het aantal groepen voldoende is plaatst de gemeente bij alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelfs gehalveerd.’

Andere kernen

Leuth is na Breedeweg, Millingen aan de Rijn, Groesbeek-Horst en Kekerdom het vijfde dorp in de gemeente dat nu een dekkend aantal BuurtWhatsApp-groepen heeft. Inmiddels heeft ook het dorp Groesbeek bijna een volledige dekking van BuurtWhatsApp-groepen. Binnenkort worden ook daar de WhatsApp-Buurtpreventieborden geplaatst.

Artikel mede met dank aan Henk Baron. Meer foto’s staan hier.

Bron: Henk Baron & DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord Leuth

Reageren is niet toegestaan.