Frans van Driel in “Dorpsplein”

GROESBEEK/BEEK-BERG EN DAL – Zondag 8 oktober is Frans van Driel te gast in het praatprogramma van omroep Berg en Dal, het Dorpsplein. Tussen 1982 en 1994 was hij wachtmeester van de toenmalige rijkspolitie in Beek. Daarna werd hij wijkagent in Nijmegen.

Op dit moment is hij operationeel expert wijkagent en stuurt hij de wijkagenten in de gemeente Berg en Dal aan. Presentator John Peters praat met hem over de bevoegdheden en taken van de wijkagent. En zijn die duidelijk voor de burger? Er is sinds 2013 veel veranderd door de invoering van de nationale politie. Maar is dat een verandering ten goede voor politiemensen en de burgers?

De laatste tijd verschijnen veel berichten over corruptie in het politiewezen. Waarom komen die berichten nu aan het daglicht? Krijgen wijkagenten hierover ook kritiek over zich heen? In de uitzending staat centraal de verhouding tussen de wijkagent en de burger: is hij/zij nog een agent of een soort maatschappelijk werker op straat?

Het programma is te beluisteren van 13.00 uur tot 14.00 uur en daarna vier weken via uitzending gemist van de omroep.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Frans van Driel in “Dorpsplein”

Reageren is niet toegestaan.