Project “Raven in de Waard” in Millingen aan de Rijn

MILLINGEN AAN DE RIJN – Vrijdagmiddag werd het kunstproject “Raven in de Waard” bij K3Delta in Millingen aan de Rijn officieel “onthuld” door wethouder Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal.


De raven. Foto en rechten: Henk Baron.

Harde wind

Het was de bedoeling dat hij ook daadwerkelijk de raven zou onthullen op de zandwininstallatie, maar door de harde wind kon dit niet doorgaan en stonden de vier raven al klaar om van afstand het aanwezige publiek in de gaten te houden.

Verrijking

Het unieke project ‘Raven in de waard’ gaat over de gezamenlijke wens van de gemeente Berg en Dal en K3Delta om de zandwininstallatie in de Millingerwaard te verrijken met een kunstwerk. Dit heeft geresulteerd in een kunstwerk die de relatie tussen natuur, recreatie en techniek verbeeldt met als verbindende factor de raaf. Deze bijzondere vogel, die in vele legenden en fabels staat voor samenwerking en communicatie, was ruim anderhalve eeuw geleden nagenoeg uitgestorven maar wordt de laatste jaren in toenemende mate gesignaleerd in diverse mooie natuurgebieden.

Vier raven

Stichting Kunst in Millingen en Ontwerpbureau Van Bindsbergen Visser hebben deze wens vertaald in het realiseren van vier raven op de installatie, elk in een karakteristieke houding en fungerend als windvaan. Het kunstwerk symboliseert de wens dat de raaf in de toekomst weer zal terugkeren in dit prachtige natuurgebied. Dit unieke accent op de zandwininstallatie nodigt omwonenden, wandelaars en natuurliefhebbers uit om de klei- en zandwinning in het gebied op een nieuwe manier te bekijken.

Basisscholen

Aan dit project was een educatieve en creatieve opdracht gekoppeld voor een zestal basisscholen uit Groesbeek, Millingen, Ooij, Leuth, Kekerdom en Beek, waaraan tevens een wedstrijd was verbonden, welke school de mooiste raaf “aangekleed” had. Als hoofdprijs kon deze school een geheel verzorgde rondleiding op en rond de zandwininstallatie krijgen.

De trekking werd gedaan door directeur Jan Willem van der Kamp, maar hij maakte bekend, dat dat erg moeilijk was en daarom had hij besloten, dat alle 6 basisscholen gezamenlijk deze dag kregen aangeboden.

Artikel met dank aan Henk Baron. Meer foto’s staan hier.

Bron: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bernard

Indien K3Delta alle kosten voor dit kunstwerk op zich hebben genomen,vind ik dat prima, maar als de Gemeente Berg en Dal hier ook financieel aan bijdraagt, ben ik minder positief.
In dit artikel wordt in elk geval gesuggereerd dat beiden ( gezamenlijke wens) het hebben bekostigd. In dat geval hebben B&W weer eens niet begrepen, hoe je met publiek geld moet omgaan.

wpDiscuz