Millingse weekmarkt minstens jaartje op andere locatie

MILLINGEN AAN DE RIJN – De weekmarkt in Millingen aan de Rijn wordt verplaatst van het Oranjeplein naar het Kastanjeplein. Er komt een proef van één jaar.


Stef van de Poll geeft uitleg over de concept-opstelling van de weekmarkt op de nieuwe locatie. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Tijdens de informatiebijeenkomst die maandagavond is georganiseerd is gebleken dat daar draagvlak voor is. Namens de gemeente Berg en Dal waren marktmeester Stef van de Poll, beleidsmedewerkster Chantal van Echtelt en de wethouders Sylvia Fleuren en Alex ten Westeneind aanwezig.

“Niets doen geen optie”

Veel buurtbewoners waren er maandagavond niet, maar zij die er waren zijn van mening dat er wel degelijk iets moet veranderen als het gaat om de markt in Millingen aan de Rijn. Waren er voorheen nog 15 kraampjes, nu zijn het er 6. “Niets doen is geen optie, dat weten we allemaal”, zei Ten Westeneind. De marktondernemers hebben aan de bel getrokken.

Meer in het zicht

Maar waar gaat het fout en wat moet er gebeuren? Een van de redenen is dat de huidige markt op het Oranjeplein teveel uit het zicht staat. “Door de markt aan de doorgaande weg te plaatsen, staat deze meer in het zicht. Dat trekt ook meer passanten aan”, zei Van Echtelt. Van de Poll gaat er vanuit dat de nieuwe locatie voor meer reuring in het dorp zorgt. “De markt in Groesbeek floreert en dat wil ik hier in Millingen ook”, sprak van de Poll. In Groesbeek zijn er liefst 20 standhouders. Van de Poll wil in Millingen aan de Rijn nog minstens 2 marktkooplieden er bij hebben.

Zorgen om parkeren en verkeer

Wel zijn er nog wat zorgen voor wat betreft de parkeergelegenheid en het verkeer in het algemeen. De nieuwe verkeerssituatie op de woensdagochtend moet ook voor niet-Millingenaren duidelijk zijn. Daarom is er gekozen voor een proef van één jaar. “Dan kunnen we kijken waar het beter kan en moet”, aldus Fleuren.

Wanneer de proef start is nog niet bekend, maar het zal zo spoedig mogelijk zijn. Men zet in op de weken vóór Kerst.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Millingse weekmarkt minstens jaartje op andere locatie

Reageren is niet toegestaan.