Wijziging buslijnen 57 en 58 pas in september 2018

BEEK-BERG EN DAL – Het opheffen van buslijn 57 (Kranenburg – Nijmegen) en het verhogen van de frequentie voor buslijn 58 (Emmerich – Nijmegen, via Kleve) zal waarschijnlijk per september 2018 in gaan. Dat verwachten burgemeester en wethouders (B&W) in de gemeente Berg en Dal.

De lokale partij “Voor Berg en Dal” heeft raadsvragen gesteld over de wijziging van deze lijnen. De partij is bang dat de dienstverlening voor de inwoners van het dorp, en dan met name de scholieren, beperkt zal gaan worden.

Lijn 58 gaat dubbel zo vaak rijden

Maar dat valt volgens het college wel mee. Lijn 57 werd al amper gebruikt en 58 gaat tweemaal per uur rijden in plaats van éénmaal. Die blijft trouwens ook over Kranenburg en Wyler rijden. “Door deze frequentie verhoging wordt de spitslijn 57 overbodig en vervalt. Om de frequentie verhoging betaalbaar te houden wordt de route van buslijn 58 op Nederlands grondgebied aanmerkelijk versneld door niet meer de route door Beek (Verbindingsweg – Rijksstraatweg) te rijden, maar door over de Provinciale weg N325 te rijden”, is de uitleg van B&W.

Pas wijzigen na realisatie bushalten

In plaats van de opheffing van lijn 57 zou er één bushalte op de kruising tussen de N325 en N840 moeten komen. Maar, er komt er nog één: ter hoogte van de oostelijke woonwijk van Beek. “Wij denken daarbij aan een bushalte in beide rijrichtingen ter hoogte van de fietstunnel naar de Alde Wetering”. En pas als die bushalten er zijn, moeten de wijzigingen doorgevoerd worden. Naar verwachting is dat september 2018.

Inwoners zien de wijziging niet zitten en zijn eerder al een petitie gestart.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Wijziging buslijnen 57 en 58 pas in september 2018

Reageren is niet toegestaan.