Onthulling ontwerp Romeins speelgebied Leemkuil

NIJMEGEN – Wethouder Renske Helmer-Englebert heeft zondagmorgen in de Speeltuin “De Leemkuil” in Nijmegen het ontwerp van het nieuwe Romeinse speeltuin Novio Magus onthult. Dit deed zij samen met een aantal basisschoolleerlingen die hebben meegeholpen met dit ontwerp.


Onthulling ontwerp nieuwe speeltuin. Foto en rechten: Henk Baron.

800.000 euro

De gemeente Nijmegen investeert € 800.000 in speeltuin de Leemkuil. De Leemkuil heeft bij de opening van het nieuwe seizoen in april 2018 een nieuw Romeins speelgebied. De oude speeltoestellen in de kuil van de speeltuin, zullen plaats gaan maken voor een nieuw educatief speelgebied in Romeinse stijl. Zo kunnen kinderen spelenderwijs de Romeinse geschiedenis leren kennen.

Leemkuil populair

“Bewegen en vooral buiten spelen is belangrijk voor kinderen. De Leemkuil is een populaire plek voor kinderen en ouders. Ik vind het heel bijzonder dat met dit nieuwe Romeins speelgebied, spelen en educatie hand in hand gaan in de oudste stad en onderwijsstad van Nederland”, aldus Helmer-Englebert. Tegelijkertijd komt er ook een duurzame oplossing voor het afwaterings- en erosieprobleem van de kuil. De kuil komt bij regenval namelijk regelmatig vol met water te staan.

Adviescommissie

Bij de keuze voor het ontwerp heeft een adviescommissie mee gedacht die bestaat uit een aantal kinderen van drie Nijmeegse basisscholen. Met het ontwerp is rekening gehouden met de toegankelijkheid voor kinderen met een beperking. Naar verwachting kan er na de wintersluiting in het nieuwe speelgebied gespeeld worden.

Artikel met dank aan Henk Baron. Klik hier voor meer info.

Bron: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Onthulling ontwerp Romeins speelgebied Leemkuil

Reageren is niet toegestaan.