Onderzoek naar vrijliggend fietspad rondom Leuth

LEUTH – De gemeente Berg en Dal gaat de haalbaarheid van een vrijliggend fietspad rondom Leuth onderzoeken.

Een grote meerderheid van de gemeenteraad stemde tijdens de behandeling van de begroting in met een motie van Voor Berg en Dal.

Gevaarlijk

De Steenheuvelsestraat/Botsestraat die door de bebouwde kom ligt wordt door politieke partijen ondanks aanpassingen als één van de zorgwekkende verkeerssituaties in de gemeente betiteld. Er gebeuren daar ernstige ongelukken, waarvan al één met dodelijke afloop. De situatie is volgens Voor Berg en Dal een knelpunt in de fietsverbinding Millingen – Nijmegen.

Leuth mijden

Er is door de Fietsersbond afdeling Berg en Dal een oplossing gezocht om de bebouwde kom van Leuth te mijden. “Door deze mogelijkheid wordt de fietsroute Millingen-Kekerdom-Leuth een stuk veiliger”, stelt Voor Berg en Dal. Het verzoek van de partij aan het college om te onderzoeken of het mogelijk is om rondom Leuth een vrijliggend fietspad te realiseren kreeg dan ook veel steun (21-1). Alleen de VVD was tegen. “Het lijkt mij levensgevaarlijk om daar in dat stille gebied een fietspad te maken”, sprak VVD-fractievoorzitter Mechteld ten Doesschate.

Nadelen

Het college zelf kon zich ook niet vinden in het idee van Voor Berg en Dal. “Daar hebben wij al naar gekeken. Je hebt te maken met de achterliggende route bij de weilanden. Daar zijn veel eigenaren dus dat gaat veel betekenen in de zin van “onteigenen”. Bewoners van de Steenheuvelsestraat zeggen daarbij ook dat er rustiger op die weg wordt gereden wanneer daar gefietst wordt”, liet wethouder Alex ten Westeneind weten.

Doordat de raad toch akkoord ging zal het onderzoek alsnog plaatshebben.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Onderzoek naar vrijliggend fietspad rondom Leuth

Reageren is niet toegestaan.