Vergroten fietsveiligheid Millingen aan de Rijn

MILLINGEN AAN DE RIJN – Samen met de lokale afdeling van de Fietsersbond heeft de gemeente de fietsroutes- en paden in en rond Millingen aan de Rijn in kaart gebracht.

Resultaat is dat dit najaar er verschillende knelpunten voor het fietsverkeer weggenomen worden. In een later stadium worden ook in andere delen van onze gemeente de fietspaden verbeterd.

Locaties

In de bijgevoegde lijst staan de locaties en wát er verbeterd wordt. De Fietsersbond en gemeente beseffen dat de lijst niet uitputtend is. Suggesties voor andere locaties zijn daarom altijd welkom via [email protected].

Aanleiding

Het fietsverkeer neemt fors toe. Dit komt vooral door de opkomst van de elektrische fiets. Ook zien we dat ouderen hierdoor langer kunnen blijven fietsen, wat goed is voor hun vitaliteit. Keerzijde van deze ontwikkeling is de toename van enkelzijdige ongevallen met fietsverkeer.

Aanpak

Op veel wegen en fietspaden in onze gemeente staan blokkadepalen die in het verleden geplaatst zijn om bijvoorbeeld autoverkeer van die paden te weren. Inmiddels blijken ze in verschillende gevallen een onveilig en gevaarlijk obstakel voor fietsers. Daarom worden ze verwijderd. Hierdoor gaan automobilisten de route eventueel alsnog gebruiken. Maar waar het per saldo een verbetering voor de fietsers is, worden de blokkades toch verwijderd. Op sommige plekken blijven de blokkades nodig. Daar worden de blokkades wel vervangen door nieuwe, veiligere exemplaren volgens de meest recente richtlijnen van kennisinstituut CROW. Ook verbeteren we andere zaken om het fietsgemak en -comfort te vergroten.

Maatregelen fietsveiligheid Millingen (.PDF-bestand).

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Vergroten fietsveiligheid Millingen aan de Rijn

Reageren is niet toegestaan.